Mainos

Skandinaviassa kauhistuttanut lääkäri menetti viimein lupansa – hoiti potilaitaan arveluttavalla hieronnalla

Ruotsalaislääkärin toiminta nousi otsikoihin, kun kävi ilmi, että hän hoiti potilaidensa erilaisia kipuja ja särkyjä kyseenalaisella peräaukon hieronnalla. Nyt mies menetti lääkärinlupansa, uutisoi The Local.

Mies sai ensimmäisen varoituksen toimistaan jo vuonna 2013, kun hän oli hoitanut iäkkään naispotilaansa selkäkipua hieromalla tämän peräaukkoa. Ruotsin terveydenhuollosta vastaava viranomainen kutsui hoitomuotoa ”arveluttavaksi monestakin syystä”, sillä yhtäkään kivuliasta lihasta ei ollut mahdollista saavuttaa lääkärin käyttämällä metodilla.

Lääkäri itse sanoi, että hän olisi käyttänyt vastaavaa hoitomuotoa noin 600-1000 kertaa ”erittäin hyvin tuloksin”. Lisäksi hän väitti lääketieteellisten julkaisujen tukevan metodejaan. Jatkuvista varoituksista huolimatta miehen annettiin jatkaa lääkärintoimessa.

Nyt mies on kuitenkin saanut varoituksen sekä Norjan että Tanskan terveydenhuollosta vastaavilta viranomaisilta ja Ruotsin viranomainen yrittää nyt kumota hänen lääkärinlupaansa.

Päätös luvan kumoamisesta tuli, kun mies menetti toimintalupansa Tanskassa, jossa media oli ehtinyt ristiä hänet ”tohtori anaaliksi”. Lupa kumottiin, kun lääkäri oli lävistänyt potilaansa keuhkon yrittäessään antaa tälle anestesiapistosta rinnan lähelle.

Viimeisimmäksi mies ehti toimia lääkärinä Norrtäljessä Itä-Ruotsissa viime kesänä, mutta hän joutui lopettamaan työnsä tultuaan tunnistetuksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.