Skandaalinkäryisen olympiakullan voittaneen nyrkkeilijän uutisoitiin saaneen koronatartunnan – kommentoi tietoja

Nyrkkeilyn olympiavoittaja Jevgeni Tishtshenko kiistää saaneensa koronavirustartunnan.

Rio de Janeirossa vuonna 2016 olympiakultaa voittanut nyrkkeilijä ihmettelee mediassa liikkuneita tietoja, joiden mukaan hän olisi saanut koronavirustartunnan. Tishtshenko sanoo uutistoimisto Tassille käyneensä koronavirustestissä, mutta ihmettelevänsä, mistä väite on peräisin.

– Minulla ei ole käsitystä, kuka väittää testini olleen positiivinen. Minut testattiin 30. huhtikuuta ja testi oli negatiivinen, joten tiedot eivät pidä paikkaansa.

Tishtshenkon Rion olympiakullasta nousi aikanaan suuri kohu. Kazakstanilainen Vassili Levitin hallitsi raskaansarjan loppuottelua, mutta venäläinen julistettiin voittajaksi yleisön buuatessa. Rion nyrkkeilyotteluissa nähtiin muitakin epäselviä tuomioita, ja Kanadan nyrkkeilyliitto vaati kisojen jälkeen tapauksista kattavaa tutkimusta.

Olympiakullan lisäksi Tishtshenko voitti amatööriurallaan maailmanmestaruuden ja kaksi Euroopan mestaruutta. Hän siirtyi ammattilaiseksi vuonna 2018. Miehen ammattilaisura on toistaiseksi tuottanut seitsemän voittoa. Tappioita Tishtshenko ei ole kärsinyt.

Lue myös:

    Uusimmat