Mira Potkosen olympiamitalin varmistanut voitto mukana epäilyttävien otteluiden listalla

Nyrkkeilijä Mira Potkosen Rion olympiamitalin ratkaissut voitto Irlannin Katie Tayloria vastaan on mukana korruptiotutkinnan epäilyttävien otteluiden listalla, kertoo Irish Post. Listalla on 15 potentiaalista ottelua, joista neljä jätettiin pois lisätutkinnasta. Neljän ottelun joukossa oli Potkosen puolivälierä.

Nyrkkeilyssä on kuohunut viime aikoina 152-sivuisen korruptiotutkinnan tultua julki. Epäilyttävien otteluiden listalla oli alustavasti 15 kohtaamista, joista neljässä ei ollut tarvetta lisätutkimuksille. Kanadalaisjuristi Richard McLarenin johtama tutkinta setvii epäselvyyksiä Rion olympiaotteluiden tuomaritoiminnassa ja pistelaskussa.

Potkonen voitti Rion olympialaisten puolivälierässä irlantilaisen hajaäänin, vaikka Lontoossa neljä vuotta aiemmin kultaa voittanut ja Rion voittajasuosikki Taylor hallitsi ottelua. Suomalaisen voitto varmisti olympiamitalin. Välieräottelussa Potkonen hävisi kiinalaiselle Yin Junhualle tuomariäänin 3-0.

McLarenin raportin mukaan kansainvälisellä nyrkkeilyliitolla AIBA:lla on "pitkä historia tulosmanipuloinnissa ja korruptiossa, ja liiton Rion aikainen johto oli osaltaan "sallimassa korruptiota". AIBA:n nykyjohto asetti McLarenin ryhmän tutkimaan Rion tapahtumia.

Koko raportin voit lukea tästä linkistä

Katso pääkuvan videolta Tulosruudun raportti Mira Potkosen ja Katie Taylorin välisestä ottelusta.

Juttua muokattu 20.08: Potkosen puolivälierä oli alustavien 15 ottelun listalla, mutta siinä ei ollut tarvetta lisätutkimuksille.

Lue myös:

    Uusimmat