Mainos

Skandaali Englannin kirkossa: Jumalanpalvelus pidettiin vanhalla homoslangilla

Englannin valtiollisen kirkon teologinen oppilaitos pahoittelee tapahtumaa, jossa pappisharjoittelijat pitivät jumalanpalveluksen vanhalla homoslangilla kappelissa Cambridgessä, kertoo BBC.

Opiskelijat pitivät homojen oikeuksista muistuttavan LGBT-kuukauden kunniaksi jumalanpalveluksen homoseksuaalien omalla polari-kielellä.

Polari, homojen slangi

Polarin uskotaan saaneen alkunsa viktoriaanisen ajan Lontoossa. 

Polarin käyttö väheni, kun homoseksuaalisuudesta tuli rikos Englannissa 1960-luvulla.

Slangi tuli kuitenkin yleisön tietoisuuteen uudelleen 1960-luvulla brittikoomikon BBC:llä pitämässä radio-ohjelmassa.

(lähde: BBC)

Cambridgen Westcott Housen kirkkoherra pahoitteli tapahtunutta ja sanoi, ettei kyseistä jumalanpalvelusta oltu hyväksytty kirkon puolelta, ja että se oli ristiriidoissa kirkon opetusten kanssa.

Kirkko sanoi, että jumalanpalvelukselle oli annettu lupa, mutta kirkko ei ollut nähnyt jumalanpalveluksen käsikirjoitusta ja lehtisiä, joissa muun muassa leikiteltiin homouteen viittaavalla queer-sanalla. Jumalanpalveluksen käännös perustui polari-raamattuun, joka oli käännetty vuonna 2003.

Jumalapalveluksessa mukana ollut henkilö kertoo BBC:lle, että jumalanpalvelusta piti harjoittelija, eikä virallinen pappi.

Wescott Housen kirkkoherra sanoi tiukentavansa kirkon valvontamekanismeja jumalanpalvelusten suhteen, ettei vastaavaa tapahdu.

– Selvästikin osa seurakunnasta oli järkyttynyt. Olen puhunut pitkään niiden kanssa, jotka järjestivät jumalanpalveluksen kirkkoherra Chris Chivers sanoi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.