Paljastuskirja katolilaisuuden ytimestä väittää: Neljä viidestä Vatikaanin papista on homoseksuaaleja – homouden tuominnut kardinaali osti itse miesprostituoitujen palveluksia

Jotkin vanhimmista Rooman katolisen kirkon piispoista, jotka ovat kiihkeästi hyökänneet homoseksuaalisuutta vastaan, ovat itse homoja, väittää raskalaistoimittajan teos. Asiasta kertoo The Guardian.

1:54
Katolinen kirkko on myöntänyt, että papit ovat käyttäneet nunnia seksuaalisesti hyväkseen.

"In the Closet of Vatican", vapaasti suomennettuna Vatikaanin kaapissa, julkaistaan ensi viikolla. Ranskalainen journalisti ja kirjailija Frédéric Martel teki taustatutkimusta 570 sivun paksuista kirjaa varten neljä vuotta.

Kirjan mukaan jopa 80 prosenttia Vatikaanille työskentelevistä papeista on homoseksuaaleja, vaikkakaan eivät välttämättä seksuaalisesti aktiivisia.

Kirjan kustantaja kertoo, että kirja on hätkähdyttävä selonteko Vatikaanin sydämessä sijaitsevasta korruptiosta ja tekopyhyydestä.

Kirja julkaistaan ensi keskiviikkona kahdeksalla kielellä 20 eri maassa. Sattumoisin päivä on sama, jolloin Vatikaanissa alkaa konferenssi seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Kokoontumiseen on kutsuttu piispoja ympäri maailman.

Martel on tehnyt 1500 haastattelua paljastuskirjaa varten, joihin kuuluu kardinaaleja, piispoja, paavillisia lähettiläitä ja diplomaatteja, pappeja ja 11 sveitsiläistä vartijaa.

Kardinaali osti miesprostituoitujen palveluksia

Monet haastatellut ovat kertoneet sanomattomasta "kaappisäännöstä", jonka mukaan mitä homokammoisempi kirkkohenkilö on, sitä todennäköisemmin hän on homoseksuaali.

Yksi kirjan väitteistä on, että edesmennyt Kolumbian kardinaali Alfondo López Trujillo oli yksi niistä, jotka erityisesti puolustivat kirkon näkemyksiä homoseksuaaleista ja ehkäisystä, samalla kun osti itse miespuolisten prostituoitujen palveluita.

Jotkut homoseksuaalit papit hyväksyivät seksuaalisuutensa ja muutamilla oli hillittyjä suhteita, mutta toiset harrastivat riskialttiita yksittäisiä seksisuhteita.

Osa taas ei ole myöntänyt seksuaalisuuttaan itselleen.

Salaisuuksia selibaatista, naisvihamielisyydestä ja juonista

Vaikkei kirja yhdistä homoseksuaalisuutta lasten hyväksikäyttöön, Martel kuvailee pappien välillä olevaa salailevaa kulttuuria, jonka synnyttämissä oloissa myöskään hyväksikäyttöä ei tuoda ilmi.

Kirjan kerrotaan paljastavan salaisuuksia selibaatista, naisvihamielisyydestä ja paavi Franciscukseen kohdistuneista juonista.

Franciscus on kerännyt konservatiivista kritiikkiä Vatikaanissa homoseksuaalisuuden hyväksyvästä asenteestaan.

Krzysztof Charamsa kirjoitti Franciscukselle kirjeen vuonna 2015 syyttäen Vatikaania tekopyhyydestä näiden kieltäessä homoseksuaalit papit samalla, kun luostari on täynnä homoseksuaaleja.

Puolalainen pappi erotettiin Vatikaanin työstään tämän kerrottua olevansa homoseksuaali. Hän on syyttänyt katolista kirkkoa siitä, että nämä tekevät miljoonien homojen katolilaisten elämästä helvettiä.

Kirjan julkaisu samaan aikaan kun katolinen kirkko keskustelee hyväksikäytöstä on herättänyt huolta siitä, että ihmiset tulevat yhdistämään nämä kaksi asiaa toisiinsa.

Juttua on korjattu 16.2. klo 15:59: Korjattu piispa Francis paavi Fransiscukseksi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja