SJK juhli Pohjanmaan paikallisessa – KuPS-leiri pettyneenä kriittisen pistemenetyksen jälkeen

Tulosruutu: KuPS jäi kirvelevään tasapeliin kotikentällään

SJK otti lauantaina helpottavan voiton miesten jalkapalloliigan Pohjanmaan derbyssä, kun seinäjokelaiset kaatoivat kotonaan VPS:n maalein 2–0 (1–0).

Voitto nosti SJK:n 31 pisteeseen ja sarjan viitospaikalle ohi Interin, minkä myötä Kerho on tukevasti kiinni kuuden joukkueen mestaruussarjapaikassa.

Inter on SJK:sta kolmen pisteen päässä ja seitsemäntenä oleva AC Oulu viiden pisteen päässä. Interillä ja Oululla on pelaamatta kaksi alkusarjan ottelua, SJK:lla yksi.

Ratkaisuosuma syntyi avausjaksolla, kun Pyry Hannola laittoi palloa maalille, ja peliväline suuntautui VPS:n Kalle Multasen kautta maaliin. Toisella jaksolla SJK:lta osui Tuomas Kaukua. VPS pelasi lähes koko toisen jakson vajaalla miehistöllä Juhani Pikkaraisen otettua punaisen kortin 48. minuutilla.

– Tämä oli meiltä todella hyvä esitys, ja nyt yritämme vain pitää virettä yllä. Kauden molempien derbyjen voittaminen oli tärkeää meille, koko seuralle ja faneillemme, sanoi SJK:n päävalmentaja Joaquin Gomez.

Tappion myötä VPS joutuu varmuudella haastajasarjaan.

– Fiilikset eivät voisi olla paljon huonommat. Se on aika selvä homma. Nyt ensimmäisenä tavoitteena on säilyttää sarjapaikka, ja jos se varmistuu, katsotaan sitten muita tavoitteita, kiteytti VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela

KuPSille kipeä tasapeli

Kuopion Palloseura puolestaan sortui tehottomuuteen kotikentällään. KuPS loi tukun maalintekopaikkoja jo ensimmäisellä puoliajalla, mutta vierailija Ilves kesti kuopiolaisjoukkueen paineen.

Mestaruutta jahtaava KuPS joutui pettymään, sillä kuopiolaisjoukkueen oli tyytyminen 0–0-tasapeliin.

– Piste maistuu happamalta. Hyvin puolustimme ja asenne oli oikea, KuPSin toppari Diogo Tomas sanoi.

Ensimmäisellä puoliajalla pallo pomppi vierasjoukkueen maaliviivan tuntumassa, mutta Ilves-kapteeni Tatu Miettunen selvitti tilanteen potkaisemalla pelivälineen keskikentälle.

KuPSin maalitykki Tim Väyrynen pääsi Joona Vetelin keskityksestä hyvään maalintekopaikkaan, mutta pusku suuntautui reilusti ohi maalin.

Ilves pelasi toisen puoliajan aktiivisemmin ja haastoi KuPSin, mutta tehottomuus vaivasi. Tamperelaisjoukkueella oli vaikeuksia luoda maalintekopaikkoja.

– Pelasimme ehjän pelin. Pidimme nollan omassa päässä. Joukkueelta ehjä esitys, Ilveksen keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen sanoi.