KuPS teki Tampereella harvinaisen tempun – mestaruuskamppailussa kuhisee: "Tämä oli hemmetin tärkeä peli"

Kuopion Palloseura ilmoittautui väkevästi mukaan jalkapalloliigan mestaruuskamppailuun, kun se kaatoi sarjaa johtaneen Ilveksen perjantaina vieraskentällä 2–0 (0–0).

KuPS voitti Ilveksen jo toisen kerran tällä kaudella, mutta vierasvoitto Ilveksestä oli kuopiolaisten ensimmäinen sitten elokuun 1994.

–  Täällä on aika paljon juotu karvasta kalkkia. En ole montaa kertaa täältä voittajana lähtenyt, hyvä, että pojat ottivat kopissa ilon irti, KuPS-luotsi Jani Honkavaara sanoi.

Kuopiolaiset nousivat ex-Ilves-peluri Issa Thiawin ja Ats Purjeen puskuilla jo kahden pisteen päähän Ilveksestä, joka ei päässyt Tatu Miettusen tolppapuskua lähemmäksi maalintekoa.

–  Mestaruus on ollut koko kauden tavoitteena. Tämä oli hemmetin tärkeä peli. Ei missään nimessä täydellinen, mutta taisteluasenne oli todella hyvä, Purjeen 2–0-maalin keskittänyt Ilmari Niskanen sanoi.

Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss harmitteli, ettei joukkueelta löytynyt maalin jälkeen riittävää terävyyttä kakkospalloihin.

–  En ole myöskään tyytyväinen jalkatyön ripeyteen ja reagointiin tilanteenvaihtoihin lähdössä, Wiss eritteli kauden ensimmäisen kotitappion syitä. 

HIFK:n salama-alku ei riittänyt – Inter vei voiton ja siirtyi sarjakärkeen 

HIFK sai puolestaan loistoalun vierasottelussa Turun Interiä vastaan, kun joukkue teki johto-osuman jo ottelun ensimmäisellä minuutilla. Inter toipui kuitenkin salama-alusta ja korjasi lopulta täyden pistepotin maalein 3–2. Voitolla Inter siirtyi sarjakärkeen tasapistein Ilveksen kanssa.

–  Tiesimme, että HIFK tulee olemaan kova vastus, mutta silti alku kyllä yllätti, totesi Interin 2–2-tasoituksen ampunut Aleksi Paananen.

Interin voittomaalin laukoi maalipörssin kärkimies Filip Valencic, joka tekaisi kauden viidennentoista osumansa.

HIFK:n päävalmentaja Tor Thodesen harmitteli johtoaseman sulamista.

–  Olimme kaksi kertaa johdossa, joten pistemenetys on todella harmittava. Puolustuksemme on tällä kaudella toiminut hyvin, mutta Interiä vastaan emme onnistuneet. Kolme maalia omaan verkkoon on selvä osoitus puolustuksen pehmeydestä, Thodesen sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat