F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Sivusto: F1-omistajien mullistava idea vesittyi Mersun vastustukseen – Toto Wolffin pää ei ole kääntymässä

Mercedeksen vastustus on vesittänyt F1-omistaja Liberty Median ehdotuksen GP-viikonlopun lauantaina aika-ajojen tilalla ajettavasta 30 minuutin pikakilpailusta, kirjoittaa Motorsport.com.

Mullistavaa formaattia ehdotettiin kokeiltavaksi Itävallan ja Ison-Britannian tuplakisojen jälkimmäisinä viikonloppuina. Aika-ajot syrjäyttävässä pikakisassa kuljettajat olisivat startanneet MM-sarjataulukon käänteisessä järjestyksessä.

Asiasta keskusteltiin Liberty Median, FIA:n ja F1-tallien verkkokokouksessa perjantaina. Suurin osa talleista, kuten Red Bull, Ferrari ja Renault, oli idean kannalla, mutta Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ilmaisi vastustavansa kokeilua.

Mercedeksen vaikutusvallassa oleva Racing Point puolestaan halusi lisää harkinta-aikaa asialle.

Motorsport.comin tuoreen uutisen mukaan Mercedeksen vastustus ei ole lientymässä, joten ainakin tältä kaudelta lauantain aika-ajoja korvaavaa pikakisa jäänee näkemättä. Näin merkittävä uudistus kauden alla kun tarvitsee kaikkien tallien yksimielisen siunauksen.

Asia ei ole sivuston mukaan edennyt kulisseissa enää mitenkään, eikä siitä ole järjestetty virallista äänestystä.

Jos äänestys olisi järjestetty alkuviikosta, kokeilun yksityiskohtia olisi ollut mahdollista käsitellä tallipäälliköiden ja FIA:n kilpaurheiluosaston välisessä kokouksessa keskiviikkona.

Vielä eilen maanantaina Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner puhui kokeilun puolesta.

– Emme koskaan tule saamaan parempaa tilaisuutta sille kuin peräkkäisinä viikonloppuina järjestetyt kisat samalla radalla Itävallassa, Silverstonessa ja mahdollisesti vielä yhdellä radalla myöhemmin tänä vuonna, Horner sanoi Motorsport.comille.

– Ongelma niissä on mielestäni se, että jos vain toistamme saman formaatin samassa paikassa, tulokset ovat erittäin samanlaiset.

Pikakisa olisi Hornerin mukaan piristänyt jälkimmäisiä viikonloppuja merkittävästi.

– Valitettavasti yksi talli oli sitä vastaan. On sääli hukata tuollainen mahdollisuus.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja