F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

F1-pomo paljasti: Toto Wolff on ainoa, joka vastustaa herkullista uudistusta – ja vain Lewis Hamiltonin takia

6:27
F1-kulisseissa on riittänyt tapahtumia viime viikkojen aikana. Mitä ja miksi, C Moren F1-asiantuntija Ossi Oikarainen avaa yllä olevalla videolla.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan F1-piirit ovat ottaneet avosylin vastaan idean, jossa tämän kauden tuplakisoissa kokeiltaisiin varsin herkullista uudistusta. Yksi taho on kuitenkin toisella linjalla.

F1-sarjan oikeudet omistava Liberty Media ehdotti kansainväliselle autoliitolle FIA:lle ja F1-talleille kokeilua, jossa lauantain aika-ajot korvattaisiin pienoiskilpailulla. Kuskit lähtisivät tähän käänteisessä järjestyksessä sen hetkiseen kuljettajien MM-sarjataulukkoon nähden.

Täten MM-sarjaa johtava kuljettaja joutuisi starttaamaan lauantain minikisaan joukon perältä.

Lauantain pienoiskilpailun lopputulokset puolestaan määrittäisivät sunnuntaina ajettavan osakilpailun lähtöjärjestyksen.

Liberty Median ehdotuksessa järjestelmää olisi kokeiltu jo tällä kaudella – Itävallan ja Iso-Britannian ”tuplakisoissa”. Kummallakin radalla on tarkoitus ajaa kaksi kisaa perätysten.

Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan vain yksi taho vastusti ajatusta.

– Idea sai hyvin lämpimän vastaanoton. Ainoa henkilö, joka ei lämmennyt, oli Toto (Wolff), koska hän ajatteli, että tämä saattaisi vaarantaa Lewis Hamiltonin seitsemännen maailmanmestaruuden tavoittelun. Ja tämä siksi, koska uusi järjestelmä toisi mukanaan ”liian suuria muuttujia”, Horner sanoi Sky Sportsille.

Hornerin mukaan F1:n epätavallinen kausi olisi täydellinen ajankohta järjestelmän kokeiluun.

– Kun samalla radalla on kaksi kisaa, peräkkäisinä viikonloppuina, olisi loogista kokeilla jotain uutta. Jos se ei toimi, niin ainakin yritimme sitä, Horner sanoi, puhuen perään katsojan näkökulmasta:

– Se, että kuljettajat yrittäisivät nousta joukon läpi, olisi erittäin mielenkiintoista fanien näkökulmasta. Ja tuo taas olisi hyvinkin positiivinen juttu F1:n kannalta. Meidän ei tulisi pelätä tuon kokeilua, Horner miettii.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja