Sivullinen sylkäisi päälle asemalla – 47-vuotias brittinainen kuoli koronaan

Ainutlaatuinen hetki isän ja pojan välillä: Koronan takia viivästynyt jälleennäkeminen auto-onnettomuuden jälkeen tallentui videolle 0:56
Ainutlaatuinen hetki isän ja pojan välillä: Koronan takia viivästynyt jälleennäkeminen auto-onnettomuuden jälkeen tallentui videolle

Juna-asemalla työskennellyt englantilainen Belly saattoi saada koronaviruksen asiakkaalta, kertoo muun muassa BBC.

Belly Mujinga menehtyi koronaviruksen aiheuttaman covid-19-taudin vuoksi. Juna-aseman lipunmyynnissä työskennellyt englantilainen Belly saattoi saada taudin asiakkaalta, kertoo muun muassa BBC. Naisella oli aiempia hengitystieongelmia.

Mies lähestyi ja sylki

47-vuotias Belly oli Victorian asemalla töissä maaliskuussa 2020, kun häntä ja hänen kollegaansa lähestyi mies. Mediatietojen mukaan mies oli kysynyt, mitä Belly tovereineen tekee asemalla ja sitten kertonut, että hänellä on uusi koronavirus.

– Belly sanoi miehelle olevansa töissä ja mies sanoi, että hänellä on virus, ja sylki hänen päälleen, aviomies Lusamba kuvailee tapausta.

Aviomies ja Bellyn suku kertoi uutiskanavalle tapahtuneesta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Perheen mukaan Bellyn olisi aiempien hengitystieongelmien vuoksi pitänyt saada työskennellä esimerkiksi lipunmyyntikopissa tai muualla sisätiloissa, mutta hän oli silti asiakkaiden keskellä.

Belly menehtyi sairaalassa

Tapaus sattui 22. maaliskuuta, ja 2. huhtikuuta Belly otettiin sisään sairaalaan. Hän oli sairastunut covid-19-tautiin ja menehtyi vain päivien kuluttua. Lusamba oli jutellut vaimonsa kanssa videopuhelun kautta, mutta sai suru-uutisen puhelinsoiton välityksellä.

– Luulin, että Belly oli nukkumassa, mutta lääkäri soitti kertoakseen, että hän on kuollut, Lusamba muistaa.

Parilla on 11-vuotias tytär.

– Belly oli hyvä ihminen, hyvä äiti ja hyvä vaimo. Hän oli huolehtivainen ja piti huolta kaikista, aviomies kuvailee.

Bellyn työnantaja on ilmoittanut olevansa murtunut kuolinuutisesta ja vakuuttanut, että ottaa tapahtuneen vakavasti. Bellyn ja kollegan päälle sylkeneen miehen tapausta selvitetään. Työntekijäliitto ksyeenalaistaa, miksi Belly ei päässyt töihin sisätiloihin, vaikka oli itsekin pyytänyt tätä.

Lue myös:

    Uusimmat