Mainos

Sitoivat puuhun ja ryöstivät – Nuuksion muilutusjutun tuomiot kovenivat hovioikeudessa

Helsingin hovioikeus on koventanut tuomioita jutussa, jossa mies muilutettiin Nuuksioon, hakattiin ja ryöstettiin.

Kyse on vuoden 2015 huhtikuun tapahtumista. Hovioikeuden mukaan mieskolmikko sitoi uhrin ja kuljetti tämän autolla Espoon Suurpellosta Nuuksioon. Kansallispuistossa syrjäisellä alueella he sitoivat uhrin puuhun ja pahoinpitelivät häntä. Lisäksi he veivät uhrilta muun muassa lompakon ja pankkikortin sekä rikkoivat puhelimen.

Hovioikeuden mukaan pahoinpitelyn jälkeen miehet jättivät uhrin sidottuna ja vertavuotavana pakettiauton kylmään takatilaan. Kaikkiaan vapaudenriisto kesti noin kuusi tuntia.

Teon takana oli velanperintä. Uhri oli velkaa yhdelle tuomituista.

Myös korvauksia korotettiin

Espoon käräjäoikeus oli keväällä 2016 tuominnut miehet ehdollisiin vankeusrangaistuksiin muun muassa vapaudenriistosta ja varkaudesta. Hovioikeus kuitenkin katsoi, että teko täytti törkeän vapaudenriiston ja ryöstön tunnusmerkit.

Päätekijöiksi katsotut 24-vuotias ja 28-vuotias mies tuomittiin hovissa ehdottomiin vankeusrangaistuksiin. 24-vuotias sai vuoden ja kymmenen kuukauden tuomion ja 28-vuotias vuoden ja kahdeksan kuukauden tuomion.

Kolmas, 25-vuotias mies sai vuoden ja neljän kuukauden ehdollisen vankeustuomion.

Hovioikeus myös korotti huomattavasti uhrille määrättyjä korvauksia. Hovioikeus katsoi, että tuomittujen pitää maksaa yhteisvastuullisesti uhrille yhteensä 11 000 euroa erilaisia korvauksia. Käräjillä korvausten määrä jäi alle 3 000 euroon. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja