Sisustussuunnittelija Seija Strand näki enneunen paluustaan Kotoisa-sarjaan – viikon päästä puhelin soi oikeasti!

Seija lukee herkän viestin vuodelta 1989, jonka Ville on löytänyt lattian purkuvaiheessa. 0:46
Vuonna 2019 nähdyllä Kotoisa-kaudella Seija luki herkän viestin vuodelta 1989, jonka remonttimies Ville oli löytänyt lattian purkuvaiheessa.

Sisustussuunnittelija Seija Strand palaa Kotoisa-ohjelman kuudennelle kaudelle.

Sisustussuunnittelija Seija Strand tekee paluun Kotoisa-ohjelman kuudennelle kaudelle. Hän on asiasta innostunein ja jännittynein mielin. Strand ehti tehdä Kotoisa-sarjaa kolmen kauden verran ja oli mukana heti ensimmäisestä kaudesta asti. 

– Kotoisa on ollut aina tärkeä ja rakas ohjelma minulle. Tuntuu jännittävältä palata takaisin. Ihmisten parissa toimiminen ja kaikki ohjelman yllätykset ovat mukavia. Ohjelmassa on kiva kutina, Strand kertoi MTV Uutisille.

Strand kertoo, että hänen suunnitelmiensa lähtökohtana on aina käytännöllisyys ja toiminnallisuus.

– Vasta sen jälkeen tulee visuaalisuus. Ja yleensä se lipuu sinne mukaan automaattisesti, jos asiat saadaan toimimaan. Tila- ja värisuunnittelu ovat minulle tärkeitä asioita.

Ohjelmaan paluustaan Strand näki enneunen puolitoista viikkoa ennen kuin puhelin soi oikeasti ja häntä kysyttiin jälleen mukaan.

– Unessa lensin kollegan kanssa messuille. Olen tällä viikolla oikeasti Milanon messuilla. Puhelin soi koneessa ja vastasin. Soittaja oli tuotantoyhtiön Jenny, joka oikeastikin soitti. Hän sanoi, että me ja kanava haluaisimme sinut takaisin Kotoisaan. Vastasin, että kone laskeutuu pian, että en pysty nyt puhumaan mitään. Tästä hetkestä meni puolitoista viikkoa, kun Jenny oikeasti soitti, Strand kertoi.

Hänen tyttärensä näki tammikuussa samantyyppisen unen, jossa Strandia pyydetään ohjelmaan.

– Kunnon noitaihmiset meillä täällä! Tytär ei halunnut kertoa unestaan aiemmin, ettei pilaa mitään, Strand kertoi nauraen.

Lue myös: 

Mieleenpainuvin muutos Kotoisassa on ollut Strandille ehdottomasti Ratavahdin tupa, josta hän oli aluksi sitä mieltä, ettei kohdetta voida ottaa mukaan ollenkaan. Tila oli kauheassa kunnossa, siellä ei ollut juoksevaa vettä ja koko remontin suuruus kauhistutti. Miten hän saisi kaikki toiminnallisuudet toteutettua toiveiden mukaisesti?

– En nähnyt, mitä siitä voisi tulla. Usein näen heti, miten tilasta tulee käytännöllisempi. Toistaiseksi näin on tapahtunut tuon ensimmäisen ja viimeisen kerran. Olen onnellinen, että minut pakotettiin siihen, vaikka olin todella vakavasti epämukavuusalueellani, Strand muisteli.

Kotoisa-ohjelmasta tekee Strandin mielestä erityisen se, miten ihmiset luottavat kaikkein tärkeimpänsä, eli kotinsa, ohjelman tekijöiden käsiin. Se osoittaa suunnittelijan mielestä suurta luottamusta.

– Arvostan sitä. Tätä tehdään niin sydämellä. Haluan, että tämä on hyvän mielen ohjelma, josta saa vinkkejä ja ideoita vaikkapa omiin remonttikohteisiin.

 Kotoisa-ohjelman esitysajankohdasta tiedotetaan myöhemmin.

Lue myös:

    Uusimmat