Sisustussuunnittelija Helena Karihtala vinkkaa: Nämä trendit valloittavat sisustuksessa tänä vuonna

Tänä vuonna sisustustrendeissä nähdään murrettuja värejä, ylellistä marmoria ja vehreitä viherkasveja.

Kaupallinen yhteistyö: Suomen Asuntomessut

Maailman suurimmat sisustusmessut Milanossa esittelivät viime viikolla vuoden kuumimpia sisustustrendejä. Sisustuksen uusia tuulia kävi haistelemassa myös sisustussuunnittelija Helena Karihtala.

– Marmori näkyy nyt vahvasti eri sävyissä. Huonekalujen verhoilussa nousee esiin mokkanahka ja plyysi. Sohvat ja nojatuolit näyttivät olevan kookkaampia nyt, kun pari viime vuotta on suosittu sirompia kalusteita. Kalusteissa korostuvat nyt pyöreät muodot, kertaa Karihtala.

Kookkaiden istuinryhmien kylkeen sopivat erinomaisesti sirommat pöydät esimerkiksi trendikkäillä messingin tai kuparin sävyisillä jaloilla.

– Väreissä toistuivat syvän savuinen vihreä, hyvin tumma sininen sekä murretut, syksyiset värit, Karihtala kertoo.

Trendivärejä Karihtala suosittelee tuomaan sisustukseen tekstiilein: kotiin ei tarvitse tehdä suuria hankintoja ollakseen trendikäs. Jo pienet elementit piristävät sisustusta. Esimerkiksi jo pidempään trendien kärjessä ollutta marmoria voi tuoda sisustukseen siron sivupöydän tai kauniin astian muodossa.

– Sisustuksessa nähdään paljon hienostuneita, ylellisiä juttuja, mutta vastapuolena boheemi kirppistyyli nostaa päätään. Yksi tämän hetken trendeistä ovat uudet, vanhan näköiset kalusteet, jotka tuovat kotiin rouheutta ja kodikkuutta.

Karihtalan mukaan kauden vaihtuminen ja uusien trendien näkyminen sisustuskaupoilla on hyvä aika päivittää omaakin kotia pienillä nyansseilla.

– Trendejä pulpahtelee jatkuvasti pinnalle ja tämä aika onkin hyvä muuttaa kodin sisustuksen tyyliä. Tärkeintä on kuitenkin, että koti on aina oman näköinen.

Lue myös:

    Uusimmat