Sisustuksen trendit 2015 – katso mikä on vielä in ja mikä totaalisen out

Sisustustrendejä ei ole tarkoitus noudattaa orjallisesti vaihtamalla kodin sisustusta vuosittain. Trendeistä voi vain poimia itselleen ja omaan kotiin sopivia yksittäisiä värejä, materiaaleja ja tyylejä.

Ehdottoman out

Monet trendit tulevat ja menevät, mutta jotkut vain jäävät. Kysehän on makuaisoista, joten tärkein sisustuksen kulmakivi on asukkaan maku. Seuraavat tyylit ovat kuitenkin jo hiipumassa.

1. Maalaisromantiikka

Pitkään vallalla ollut maalaisromanttinen tyyli uusvanhoine esineineen alkaa olla jo nähty.

2. Tähtikuviot

Maalaisromattiseen tyyliin liitetyt kuviot kuten tähtikuvio on ehdottomasti out.

3. Kirjaimet ja tekstit

Inspiraatiotekstit seinillä ja osoittelevat kirjaimet eri tavaroissa kertomassa mihin tarkoitukseen ne on tarkoitettu alkavat nyt riittää.

4. Aksenttivärit

Yhden seinän maalaaminen aksenttivärillä on turvallinen valinta, mutta nyt sen voi unohtaa ja maalata huoneen kaikki seinät yhdellä värillä.

5. Kiviseinät

Kiviset tehosteseinät voi myös reippaasti unohtaa, ainakin sieltä minne ne eivät luontevasti kuulu.

6. Kirkas valkoinen

Vitivalkoinen koti valkoisine huonekaluineen ja yksityiskohtineen kaipaa kaverikseen persoonallisempaa otetta ja kontrasteja.

7. Korkeakiilto

Korkeakiilto maalatuissa pinnoissa, keittiökaapinovissa, huonekaluissa ja tapeteissa saa vaihtua täysin mattaan.

Nousevat trendit

Ehdottomasti in ovat persoonallinen sisustustyyli, yllättävien asioiden yhdisteleminen ja kontrastien luominen. 

1. Marsala

Pantonen värijärjestelmän luojat ovat ennustaneet tämän vuoden hittiväriksi marsalaa.  Värijärjestelmä on saanut nimensä Marsala- viini mukaan. Pantonen asiantuntijat suosittelevat yhdistämään sävyä esimerkiksi ruskeanharmaan, harmaan, keltaisen ja vihreän kanssa.

2. Maalatut lattiat

Mäntylankun keltaisuus saa vihdoinkin väistyä ja lattiat maalataan hillityn harmaaksi tai beesiksi. Lattian maalauksella valo lisääntyy huoneessa huomattavasti . Kokeile rohkeasti myös parketin maalausta.

3. Hillitysti maalatut seinät

Valkoisen seinävärin syrjäyttää hillityn muretut sävyt beigestä vihreään.


4. Kupari + muut metallit

Kuparin rinnalle nousevat nyt myös muut metallit, kuten messinki ja hopea.

5. Marmori

Marmori on tehnyt tuloaan jo muutaman vuoden. Ennen ylellisen leiman saanutta marmoria löytyi vain linnoista ja kartanoista, mutta nyt sitä saa edullisesti laattoina jo halvimmista rautakaupoistakin. Kestävä marmori on kauneimmillaan isoina pintoina, mutta se näyttää kauniilta myös pienissä koriste-esineissä.

6. Huonekasvit

Perinteiset huonekasvit ja niiden jakaminen pistokkaista kuuluu edelleen jatkuvaan tee itse- ja kotoilu-trendiin. 

7. Laatu ja perinteet

Hyvä laatu syrjäyttää halvan kertakäyttökulttuurin. Puusepällä teetetty pöytä kestää perintönä tuleville sukupolville, kun taas halpa, sarjatuotantona tehty pöytä kestää juuri ja juuri seuraavaan muuton. Laatu maksaa, mutta jos huonekalun hinnan jakaa käyttövuosilla, on laatu loppujen lopuksi edullisempi valinta.


Lue myös:

    Uusimmat