Sisusta lastenhuone järkevästi

Joustavat ja helpot säilytysratkaisut ovat tärkeitä, sillä lapset kasvavat nopeasti ja tavaraa kertyy huomaamatta. Sisustamisessa kannattaa hyödyntää muokattavissa olevia ratkaisuja.

Lastenhuoneessa kannattaa suosia kirjakaappeja, lipastoja ja seinille ripustettavia laatikoita tai muita säilytyspaikkoja. Esimerkiksi kirjat on helppo ottaa seinään kiinnitetystä kaapista, joka on lapsen korkeudella. Kouluikäisille hyvä ratkaisu on yleensä sänky, johon voi yhdistää säilytystilan. Nuoremmille on tärkeää sisustaa niin, että lapsi ylettyy itse tärkeisiin tavaroihinsa.

Sisustussuunnittelija ja kalustevalmistaja Terence Conran muistuttaa, että lapset haluavat lempitavaransa ympärilleen, minkä vuoksi tilaa täytyy varata muun muassa lelujen, kirjojen ja piirustustarvikkeiden esillä pitämiseen. Conran vinkkaa, että esimerkiksi matalissa tangoissa tai naulakoissa vaatteet ja tarvikekassit ovat helposti lapsen saatavilla.

Ylimääräisestä tavarasta pääsee lastenhuoneessa helposti eroon. Kierrätä tai myy vaatteet, lelut ja pelit, jotka jäävät lapsen kehittyessä sekä kasvaessa turhiksi. Pieniin vaatteisiin ja vauva-aikojen pehmoeläimiin ei kannata aikuisenkaan kiintyä.

Lue lisää:

MTV3 Koti:

Lähde: Terence Conran: Sisustajan toimivat säilytystilat (2013, Readme.fi)

Kuva: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja