Mainos

Sisäministeriö torppasi Suomen leijonan käytön yrityksen tuotemerkissä – sekava vyyhti palautettiin hallinto-oikeuteen

Yrityksen aikomus käyttää Suomen leijonaa tuotemerkissään on saanut aikaan monipolvisen kiistan, jonka puinti jatkuu tänään annetun päätöksen ansiosta edelleen. Patentti- ja rekisterihallitus (PRH) huomautti vuonna 2017, että Suomen Hypoteekkiyhdistyksen (Hypo) konseptin tuotemerkki on sekoitettavissa Suomen valtion viralliseen leijonavaakunaan.

PRH ilmoitti, että merkki voidaan rekisteröidä, jos sisäministeriö antaa luvan merkin käyttämiseen. Kehotuksen mukaisesti Hypo haki lupaa ministeriöltä, joka kuitenkin päätti hylätä hakemuksen.

Hypo valitti ministeriön päätöksestä hallinto-oikeuteen ja vaati, että sille ensisijaisesti myönnetään lupa Suomen leijonan käyttämiseen. Toissijaisesti yritys vaati, että asia käsitellään ministeriössä uudelleen.

Hallinto-oikeus katsoi, ettei se ole toimivaltainen käsittelemään asiaa ja siirsi sen markkinaoikeudelle. Myös markkinaoikeus katsoi, ettei asia kuulu sille ja jätti valituksen pääosin tutkimatta. Päätöksestä valitettiin edelleen korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO), joka päätti tänään, että hallinto-oikeuden on tutkittava asia.

– Asia siirretään sisäministeriön päätöksen lainmukaisuuden arvioinnin osalta Helsingin hallinto-oikeudelle ratkaistavaksi, päätöksessä sanotaan.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja