Maskun Kalustetalolle vaaditaan miljoonan euron seuraamusta

Kuluttaja-asiamies vaatii Maskun Kalustetalolle korkeimmassa hallinto-oikeudessa (KHO) miljoonan euron seuraamusmaksua harhaanjohtavasta alennusmarkkinoinnista. 

Markkinaoikeus määräsi syyskuussa Maskun maksamaan valtiolle 300 000 euron seuraamusmaksun samasta syystä, mutta kuluttaja-asiamiehen mukaan summa on riittämätön.

Kuluttaja-asiamiehen mielestä Maskulle määrätty maksu ei ole sellainen, että sääntelyn rikkominen ei olisi yritykselle jatkossakin kannattavaa. Asiamies on valittanut KHO:hon, jotta seuraamusmaksu korotettaisiin miljoonaan.

Kuluttaja-asiamiehellä on ollut vuodesta 2020 lähtien mahdollisuus esittää markkinaoikeudelle, että se määrää seuraamusmaksun elinkeinonharjoittajalle, joka toimii kuluttajien vahingoksi tahallaan tai huolimattomuudellaan ja rikkoo tai laiminlyö kuluttajien keskeisiä oikeuksia. Kuluttaja-asiamies käytti tätä keinoa kyseisessä tapauksessa ensimmäisen kerran.

Yritykselle määrätty kieltoja

Kuluttaja-asiamiehen mukaan Masku on rikkonut toistuvasti kuluttajansuojalakia. Rikkomuksista yritykselle on määrätty markkinaoikeudessa kieltoja ja uhkasakon maksuunpanoja. Näistä huolimatta yritys markkinoi harhaanjohtavasti, mihin kuluttaja-asiamies sittemmin puuttui.

Kuluttaja-asiamies kertoo, että Masku on käyttänyt alennettua hintaa kampanjamaisesti toistuvasti ja alennukset ovat olleet huomattavan suuria. Tämä on kuluttaja-asiamiehen mielestä hämärtänyt kuluttajien käsitystä yrityksen normaaleista hinnoista ja sitä kautta alennuksen oikeasta edusta.

Asiasta uutisoi ensin Taloussanomat.

Millä yrityksillä on paras maine - ja miten se rakennetaan? 9:40
Millä yrityksillä on paras maine - ja miten se rakennetaan?

Lue myös:

    Uusimmat