Mainos

Sisäministeri Orpo Ruotsin rajatarkastuksista: "Hyvä uutinen"

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) sanoo, että Ruotsin päätös rajatarkastusten käyttöönotosta on odotettu ja Suomen kannalta hyvä uutinen.

– Tämä on Suomen kannalta ehdottomasti positiivinen ja odotettu uutinen, sillä tämä päätös tulee melko varmasti tarkoittamaan sitä, että Ruotsin läpi ei voi kulkea rekisteröimättä. Tämä on aiemmin ollut juuri suurin syy siihen, että turvapaikanhakijoita on tullut Ruotsista niin paljon. Tämä päätös vaikuttaa varmasti siihen, että Ruotsin vetovoima tulee jonkin verran laskemaan, Orpo arvioi MTV:n Kymmenen Uutisten puhelinsuorassa.

Orpon mukaan Ruotsi hakee rajatarkastuksilla samaa vaikutusta, mitä Suomessa on saatu tehostetulla ulkomaalaisvalvonnalla. 

– Tornion järjestelykeskuksen avulla me tavoitamme kaikki turvapaikanhakijat ja saamme heidät sitä kautta kontrolliin ja rekisteröityä tähän prosessiin. Ruotsi saa tällä päätöksellä saman vaikutuksen.

Ruotsin hallitus ilmoitti tänään ottavansa rajatarkastukset käyttöön huomenna puoliltapäivin kymmenen päivän ajaksi.  Orpon mukaan Ruotsin päätöksen jälkeen myös Tanska joutuu miettimään rajavalvontaansa.

– Tanska joutuu seuraavaksi miettimään, mitä he tekee, jotta saisimme tämän kontrolloimattoman tilanteen pohjoisesta etelää kohti purkautumaan ja sitä kautta muuttoliikettä hallintaan. Eli ihmiset eivät voi rekisteröitymättä kulkea Euroopassa ilman, että tiedetään, mistä ja minne he ovat menossa, sisäministeri sanoo.

Orpo otti aiheeseen myös Twitterissä kantaa:

Juttua täydennetty kello 22.27 Petteri Orpon laajemmilla kommenteilla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja