Mainos

Sipilä: Ruotsin rajatarkastukset helpottavat Suomen tilannetta

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan Ruotsin päätös käynnistää rajatarkastukset maan eteläosassa pitäisi periaatteessa näkyä Torniossa parin kolmen päivän päästä.

– Kyllä täällä (Suomessa) ollaan äärirajoilla, tämä Ruotsin päätös tulee meidän tilannetta helpottamaan, Sipilä sanoi tänään eduskunnassa.

Ruotsi käynnisti eilen rajatarkastukset maan eteläosassa. Ne eivät kuitenkaan kohdistu kaikkiin Ruotsin rajan ylittäviin ihmisiin, vaan tarkastuksia tehdään valikoidusti ja pistokoemaisesti.

Sisäministeri Petteri Orpo (kok.) korostaa, että tarkastusten vaikutus Suomeen riippuu ruotsalaisviranomaisten tehokkuudesta. 

–  Jos Ruotsi pystyy tekemään sen tehokkaasti, niin että he pystyvät tavoittamaan ja rekisteröimään kakki maahantulijat turvapaikanhakijoiksi tai käännyttämään ne, jotka eivät halua turvapaikkaa hakea Ruotsista, niin se voi johtaa siihen, että Tornion kautta virta meille tyrehtyy, Orpo toteaa.   

Viime päivinä Tornioon järjestelykeskukseen on saapunut noin 200-300 turvapaikanhakijan päivässä. Korkeista tulijamääristä johtuen poliisi on vähentänyt turvapaikanhakijoille tehtävien kuulustelujen määrää ja keskittänyt voimavaransa maahan saapuvien turvapaikanhakijoiden rekisteröimiseen.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.