Sisäinen selvitys: Valtaosa EU:n lääkeviraston työntekijöistä eroaisi, jos virasto sijoitetaan Helsinkiin

EU:n lääkeviraston työntekijöistä valtaosa, yli 70 prosenttia, jättäisi työpaikkansa, jos virasto sijoitetaan Helsinkiin, Ateenaan, Bratislavaan, Bukarestiin, Maltalle, Sofiaan, Varsovaan tai Zagrebiin. Virastossa tehdyn sisäisen selvityksen mukaan työntekijät muuttaisivat mieluiten Amsterdamiin, Barcelonaan, Kööpenhaminaan, Milanoon tai Wieniin.

Lääkeviraston sisäisestä selvityksestä kertoi keskiviikkona muun muassa verkkolehti EUobserver.

Euroopan lääkevirasto (EMA) tai sen työntekijät eivät osallistu päätöksentekoon siitä, mihin virasto sijoitetaan Britannian EU-eron jälkeen. Työntekijöiden mielipidettä todennäköisesti kuitenkin kuunnellaan EU:n pääkaupungeissa, koska tavoitteena on hoitaa muutto niin sujuvasti kuin mahdollista.

EU-maat tekevät päätöksen viraston uudesta kotikaupungista marraskuussa ministerineuvostossa. Asiasta on määrä keskustella myös kahden viikon päästä pidettävässä EU-huippukokouksessa.

Suomi on hakenut virastoa kuten 18 muutakin EU-maata. Virastossa työskentelee noin 600 työntekijää.

EU:n lääkeviraston tekemässä selvityksessä kiinnitetään Helsingin hakemuksessa huomiota muun muassa siihen, että muutto aloitettaisiin siten, että kiinteistön varustelu on vielä kesken.

Lue myös:

    Uusimmat