Mainos

Sirpa Pietikäinen tyrmää uuden eläinsuojelulain: ”Iso pettymys”

Europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen mukaan uudessa eläinsuojelulaissa eläimiä kohdellaan tuotteena, joilta puuttuu itseisarvo.  

Peter Nymanin luotsaamassa keskusteluohjelmassa perehdytään tänään tiistaina 13. helmikuuta muun muassa uuteen eläinsuojelulakiin, jonka on tarkoitus tulla voimaan vuoden 2020 alusta.

Nymanin vieraaksi saapuu europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen, joka kuvailee uutta eläinsuojelulakia suureksi pettymykseksi. Ehdotus laiksi eläinten hyvinvoinnista valmistui viime joulukuussa ja se on lausuntokierroksella. Lausunnot tulee antaa helmikuun loppuun mennessä.

Tällä hetkellä voimassa oleva eläinsuojelulaki on 20 vuotta vanha, mutta eläinsuojelujärjestöt pitävät uuden eläinsuojelulain muutoksia tyystin riittämättöminä. Järjestöjen mukaan uudesta eläinsuojelulaista puuttuvat muun muassa parsinavetoiden, porsitushäkkien sekä turkistarhauksen kieltäminen ja jatkuva vedensaanti eläinten pysyvissä pitopaikoissa.

Järjestökentällä pelätään, että uusi eläinsuojelulaki voi jopa heikentää eläinten suojelun tasoa ja uutta eläinsuojelulakia vastustavan vetoomuksen on allekirjoittanut jo 90 000 henkilöä.

Pietikäinen kokee, että EU-tasolla suurin ongelma tällä hetkellä on elävien tuotantoeläinten kuljetus maasta toiseen. Pietikäisen mukaan kuljetuksissa piestään elämiä ja raahataan sekä nostetaan eläimiä yhdestä jalasta roikottaen.

– Olisi parempi pistää lihan pakettiin ja viedä perille kuin laittaa eläimet alttiiksi tuollaiselle kohtelulle, Pietikäinen toteaa Nymanille.

Peter Nyman tiistaisin kello 22.35 MTV3-kanavalla

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.