Sipulin ja appelsiinin oikea säilytyspaikka – jääkaappiin vai huoneenlämpöön?

Missä lämpötilassa appelsiinit viihtyvätkään parhaiten? Eri vihanneksille ja hedelmille on olemassa omat optimaaliset säilytyspaikkansa ja lämpötilansa.

Eri hedelmät ja vihannekset säilyvät parhaiten eri lämpötiloissa; jotkut säilyvät parhaiten 6‒12 lämpöasteessa, kun taas toiset 2‒5 asteessa. Osa kasviksista ja hedelmistä viihtyy myös huoneenlämmössä.

Appelsiinit ja sipulit viihtyvät jääkaapissa

Jääkaappilämpötilassa viihtyvät muun muassa appelsiinit, marjat, mansikat, päärynät, omenat, viinirypäleet, porkkanat, retiisit, kaali, salaatti, sipuli, tuoreet pavut, sienet, valkosipuli, parsan sekä pinaatti.

Kurkku on herkkä sekä korkealle että matalalle lämpötilalle. Tomaateista tulee paremman makuisia, kun niitä säilytetään huoneenlämmössä. Sienille sopiva säilytystapa on pitää ne avoimessa paperipussissa jääkaapissa.

Hedelmät säilyvät miedosti sokeroituina tai sokeriliemessä vuoden pakastimessa.

Lähde: Siemens/slangintematen.se

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat