Mainos

Sipoo valittaa kuntarajan muuttamisesta KHO:hon

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti kunnanjohtajan ehdottaman valituksen.

Sipoo valittaa kuntarajan siirtämisestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valitus KHO:hon jätetään viimeistään perjantaina.

Sipoon kunnanhallitus käsitteli tänään valitusta valtioneuvoston päätöksestä kuntarajan muuttamisesta Sipoon, Helsingin ja Vantaan välillä.

Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti valituksen sisällön kunnanjohtajan ehdotuksen mukaisesti.

Sipoon kunta katsoo mm., että luottamus kuntajakoselvittäjän puolueettomuuteen on vaarantunut myös hallintolain 28:n 1 momentin 7 kohdan tarkoittamalla tavalla, ja että valtioneuvoston päätöksen valmistelun keskeisimmästä elementistä on vastannut esteellinen virkamies.

Kunnanhallituksen hyväksymässä valituksessa ja siihen liitetyissä asiantuntijalausunnoissa todetaan, että valtioneuvoston päätökseen liittyy useita selkeitä menettelyvirheitä ja aineellisia virheitä. Lisäksi päätös valituksen mukaan selkeästi on kuntajakolain vastainen.

- Tästä huolimatta tilanne on varsin poikkeuksellinen: päätökselle on julkisuudessa antanut voimakaan tukensa maan johtavat poliitikot, pääministeri Matti Vanhanen mukaan lukien, ja päätöksen takana on maan suurin kaupunki. Vastapuolena on pieni, noin 20 000 asukkaan Sipoon kunta ja 93 prosenttia sen asukkaista, todetaan kunnanhallituksen hyväksymässä valituksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.