Mainos

Sipilä viiden alueen sote-uutisesta: "Numeroita on helppo pyöritellä julkisuudessa"

Pääministeri Juha Sipilä kiistää Helsingin Sanomien tiedot, joiden mukaan sote-hallintomalli olisi menossa jälleen uusiksi.

Helsingin Sanomat kertoi tänään, että sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa valmisteltaisiin jälleen uutta mallia. Lehden mukaan nyt etenemässä olisi malli, jossa kahdeksantoista maakunnan ja valtion väliin sijoittuisi viisi yhteistyöaluetta, jotka ohjaisivat maakuntia soten järjestämisessä. Pääministerin mukaan mitään uutta mallia ei kuitenkaan ole tulossa.

– Tässä liikkuu nyt kaikenlaista huhua. Marraskussa päätettiin, että tulee kahdeksantoista maakuntaa, joilla on sote-asioista järjestämisvastuu. Lisäksi päätettiin, että kolme näistä tekee sopimuksen isomman naapurin kanssa soten järjestämisestä, pääministeri Juha Sipilä kertaa MTV Uutisille.

Sipilän mukaan kaikki sote-alueet tulevat joka tapauksessa tekemään yhteistyötä viiden yliopistosairaalan kanssa.

– Nyt mietitään sitä, että olisiko tämä riittävä rakenne. Että olisi kahdeksantoista maakuntaa, joilla on sote-asioissa järjestämisvastuu, mutta he tekevät sopimuksen näiden viiden yliopistosairaalamaakunnan kanssa, Sipilä jatkaa.

Sipilän mukaan mitään uutta mallia ei ole pöydällä.

– Ei todellakaan, näitä numeroita on vähän liian helppo pyöritellä täällä julkisuudessa, Sipilä päättää.

STM: "Yksityiskohtia hiotaan"

Sosiaali- ja terveysministeriö tiedotti iltapäivällä, että hallitus hioo parhaillaan sote-uudistuksen lakiluonnosten yksityiskohtia. 

Tiedotteessa todetaan, että nykyisin terveydenhuoltolaissa säädetään vaativimman erikoissairaanhoidon järjestämisestä ja yhteistyötä varten tarvittavasta viidestä erityisvastuualueesta eli erva-alueesta.

Tiedotteen mukaan "uuden lainsäädännön kirjoittamista varten on virkamiesvalmistelussa tarpeen arvioida näiden viiden alueen roolia".

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.