Mainos

Yle: Sote kaatui jälleen kerran? – alueita ehkä sittenkin vain viisi

Poliittisen farssin mittasuhteet saanut sote-soppa näyttää jälleen kiehuvan. Ylen tietojen mukaan 15 alueen sote-malli olisi haudattu ja pelastusta etsittäisiin jälleen viidestä alueesta.

Hallitus joutui kriisiin marraskuussa, kun kokoomus kannatti 12:ta sote-aluetta ja keskusta 18:aa. Alun perin kokoomus olisi halunnut viisi sote-aluetta.

Nyt neuvotteluissa puidaan Ylen tietojen mukaan taas yliopistosairaaloiden ympärille rakentuvaa viiden alueen mallia. Ylen mukaan tasoja olisi kolme: valtio, yhteistyöalue ja maakunta. Viisi yhteistyöaluetta voisivat Ylen mukaan hoitaa tutkimuksen ja kehittämisen koordinointia.

Marraskuussa hallitus päätti kahden tason mallista tyyppiä valtio ja maakunta. Sote-alueita piti tulla 15 ja itsehallintoalueita 18.

Hallituksen tavoitteena on ollut, että uusi sosiaali- ja terveydenhuoltolaki on valmis lausuntokierrokselle huhtikuussa. Sen on määrä tulla voimaan vuoden 2019 alusta, jolloin vastuu sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisestä siirtyy kunnilta ja kuntayhtymiltä itsehallintoalueille.

2:13

2:06


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.