Mainos

Sipilä: Keskusta ei käytä mandaattia Kelan johtajavalinnassa

Keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän mukaan Kelan pääjohtajan paikka ei ole korvamerkitty puolueelle. Keskusta ei hänen mukaansa aio käyttää perinteistä mandaattiaan, kun pääjohtajan paikkaa täytetään.

Kelan ylimmällä johdolla on perinteisesti ollut keskustan jäsenkirja. Sipilä muistuttaa kuitenkin sanoneensa jo ennen vaaleja, että hän ja keskusta haluavat luopua poliittisista virkanimityksistä.

– Minä rohkaisen hakemaan Kelaan parasta mahdollista johtajaa. Keskusta ei tule käyttämään tässä mandaattia. Se on voimassa mitä ennen vaaleja sanoin, Sipilä sanoo STT:lle.

Hän sanoo haastavansa myös muut puolueet toimimaan samoin, kun kohdalle osuu vastaavanlainen nimitystilanne.

Paikka vapautuu nykyisen pääjohtajan, keskustataustaisen Liisa Hyssälän jäädessä vuoden vaihtuessa eläkkeelle. Paikka on parasta aikaa avoinna, ja hakuaika siihen päättyy 26. elokuuta. Hakuilmoituksen mukaan kelpoisuusvaatimuksena on ylempi korkeakoulututkinto, sosiaaliturvan tuntemus sekä käytännössä osoitettu johtamistaito ja johtamiskokemus.

– Politiikassa toimiminen ei voi saastuttaa ihmistä tai viedä hänen pätevyyttään. Esimerkiksi Kelan pääjohtajan tehtävässä toimimisessa on äärettömän iso apu siitä, että on politiikassa tehnyt päätöksiä, jotka Kelaan liittyvät.

Keskustan puoluekirja ei Sipilän mukaan kuitenkaan saa olla ensisijainen vaatimus tehtävään pääsemiseksi.

– Sellaista vaatimusta minulla ei ole. Minulla on sellainen vaatimus, että Kelalle on saatava paras mahdollinen johto.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.