Mainos

Siperiasta löytyi "yksisarvisen" kallo – eli samaan aikaan ihmisten kanssa

Uuden tutkimuksen mukaan on todennäköistä, että ”yksisarviset” ovat eläneet samaan aikaan ihmisten kanssa Lounais-Siperiassa.

Yksisarvisen kaltainen olento on elänyt samaan aikaan ihmisen kanssa, kertoo American Journal of Applied Sciencessä julkaistu tutkimus. Kazakstanista on löydetty fossiloitunut ja hyvin säilynyt ”Siperian yksisarvisen” pääkallo, johon tutkimus viittaa.

Siperian yksisarvinen eli elasmotherium sibiricum on pleistoseenikaudella elänyt sarvikuonon sukulainen, jonka sarvi oli kuonon sijaan otsassa kuin taruolento yksisarvisella.

Eläimen sarvi oli myös paljon pidempi kuin nykyaikaisella sukulaisellaan ja se oli muutenkin suurempi. Siperian yksisarvinen oli noin kaksi metriä korkea ja kuusi metriä pitkä. Se painoi viisi tonnia.

Siperian yksisarvisen olemassaolosta on tiedetty aiemminkin, mutta sen on uskottu eläneen 350 000 vuotta sitten. Uusi fossiili on kuitenkin ajoitettu 29 000 vuoden taakse, mikä tarkoittaisi, että Siperian yksisarviset ovat eläneet samaan aikaan esimerkiksi ihmisten kanssa.

Tutkimuksessa Siperian yksisarvisen oletettua pidempää selviämistä vaikeissa sääolosuhteissa selitetään sillä, että lounaisessa Siperiassa olisi ollut alue, jolla olosuhteet olisivat olleet suotuisammat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja