Sinkkujen päivää vietetään taas perjantaina – mistä on kyse?

Black Friday on ovella, mutta alennusprosentti saattaa johtaa harhaan – näin vältät sudenkuopat 3:45
KATSO MYÖS: Alennuskausi on ovella, mutta alennusprosentti saattaa johtaa harhaan – näin vältät sudenkuopat!

Mikä on Singles' Day? Sinkkujen päivänä tunnettu shoppailuilmiö on rantautunut myös Suomeen.

Sinkkujen päivä eli Singles' Day on rantautunut myös Suomeen. Alennusmyynneistään tunnettua Sinkkujen päivää on vietetty Kiinassa jo 1990-luvulla.

Mikä on Singles' Day?

Singles' Day on alun perin kiinalainen juhla. Toisin kuin ystävänpäivänä, nyt lahjoja ei osteta muille, vaan itselle: tarkoituksena on juhlistaa sinkkuja.

Aluksi päivää myytiin myös nimellä Bachelor's Day, suom. poikamiesten päivä, mutta nykyisin se on sukupuolineutraali.

Milloin on Singles' Day?

Tarina kertoo, että päivä keksittiin Nanjingin yliopistossa vuonna 1993 ikään kuin kostona ystävänpäivälle: ajatuksena oli juhlistaa sinkkuutta. Päivää vietetään 11. marraskuuta. Päivämääräkin, 11.11., viittaa "sinkkuihin", onhan siinä neljä ykköstä! Vuonna 2022 Singles' Dayn tarjouspäivä osuu perjantaille.

Alennuksistaan tunnettu Black Friday on myös marraskuussa: se on Yhdysvaltain kiitospäivän jälkeinen päivä, eli marraskuun neljännen torstain jälkeinen perjantai. Vuonna 2022 Black Friday on 25. marraskuuta.

Onko Singles' Day suosittu?

Kiinalaiset verkkokaupat Alibaba ja JD.com myivät Singles' Dayna vuonna 2021 tavaraa 139 miljardin dollarin edestä. Kyseessä oli uusi ennätys, kertoo CNBC. Kun Alibaba lanseerasi Singles' Dayn alennukset vuonna 2009, mukana oli vain 27 eri kauppaa!

Tapahtuman suosio on siis hurjassa kasvussa, ja Sinkkujen päivää on kutsuttu maailman suurimmaksi ostospäiväksi. Lukuisat kaupat tarjoavat tuolloin erilaisia tarjouksia ja alennuksia niin itse liikkeissä kuin verkkokaupoissakin. 

Artikkeli on uusinta viime vuodelta, mutta muokattu oleellisilta osin.

Katso myös: Miten välttää hutiostokset verkossa?

Vältä hutiostokset verkkokaupassa – vinkit kestävään pukeutumiseen 2:24
Videolla vinkit kestävään pukeutumiseen.

Lue myös:

    Uusimmat