Sinin ja Suvin katoaminen ruudusta kuohuttaa kansaa – Pekka Pouta kommentoi nyt ensimmäistä kertaa

Koko kansa on huomannut, että Huomenta Suomen säälähetykset ovat viime päivinä näyttäneet hieman aiempaa erilaisilta. Syy on selvä: Suosikkimeteorologi Pekka Poudan jaloissa ei pyöri enää Sini, eikä Suvi. Koirat poistuivat televisioruudusta MTV:n toimituksessa ilmenneiden allergiaoireiden vuoksi.

Keskustelu Sinin ja Suvin poisjäämisestä on käynyt vilkkaana kansan keskuudessa niin kahvipöydissä kuin sosiaalisessa mediassakin. Keskustelu on jakautunut kahtia sen suhteen, pitäisikö koirat sallia työpaikoilla vaiko ei.

Osa keskustelijoista antaa roimasti ymmärrystä allergikoille, kun taas osa kehottaa allergiaoireisia hankkiutumaan oireistaan eroon lääkkeillä.

Koirien isäntä, sääkonkari Pekka Pouta kommentoi tapausta nyt ensimmäistä kertaa.

Suvi "pörrää kuin kärpänen"

Pouta kertoo ymmärtävänsä, miksi koirat joutuivat jäämään pois säälähetyksistä.

– Toimitus on yhteistila ja siellä on myös kokolattiamatot.

Poudan mukaan uusi arki on tuntunut hieman väsyttävämmältä, mutta muutoin työnteko helpommalta.

– Viehän se energiaa aika paljon, jos tulee olla koiranpennun lapsenvahtina toimituksessa.

– On se aika hankalaa järjestää, etenkin Suvin kohdalla. Se pörrää kuin kärpänen. Sini menee kuin juna ja sitä voi aika hyvin säädellä, että missä se liikkuu.

Kiivasta keskustelua koirien puolesta ja vastaan

Päätös koirien poisjättämisestä lähetyksistä on täyttänyt sosiaalisen median kiivaasta keskustelusta siitä, tulisiko koirat sallia työpaikoilla.

Pouta summaa, ettei seuraa keskusteluja koiriensa ympärillä, mutta ymmärtää Sinin ja Suvin kannattajia.

– Sanoisin, että Sini ja Suvi voisivat tehdä hyvää lähetyksille. En ole kuitenkaan sen tarkemmin seurannut keskusteluja.

Allergiaoireisille Pouta lähettää terveisiä, että myös allergioista olisi hyvä käydä avointa keskustelua. Meteorologi tuntee, että vaikka terveysasiat ovatkin henkilökohtaisia, olisi avoimuudelle tilaa.

– Tämä vaikeutti puolestaan sitä, ettei tätä tilannetta pystynyt yrittää järjestää muutoin.

Sini-koira ehti viihdyttää kansaa liki yhdeksän vuotta ja pikkusisko Suvi ihastutti fanit heti ensiesiintymisellään heinäkuussa.

– Kyllä ne aina ulko-ovella on, kun aamulla lähden töihin. Kova olisi halu lähteä mukaan.

Pekka Pouta kertoo lisäksi elävänsä toimituksessa aavetassuilmiötä. Mutta mikä se on? Tai pitääkö Pouta koiriaan suurina julkkiksina? Kuuntele jutun alussa olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat