Sinikka Sokka Kiiltokuvista: Saattaa tulla yleisönosastokirjoittelua

Näyttelijät Sinikka Sokka ja Jonna Järnefelt uskovat Kiiltokuvia-sarjan herättävän keskustelua kasvatusmenetelmistä ja siitä, kuinka pitkälle empatia voi mennä.

MTV3:n uutuusdraamssa Kiiltokuvia näyttelevä Sinikka Sokka kertoo odottavansa sarjan vastaanottoa innolla mutta jännittyneenä.

– Parhaimmillaan tästä saattaa seurata yleisönosastokirjoittelua, Sokka kertoo MTV.fin haastattelussa.

Näyttelijä uskoo, että kalabaliikkia voi aiheuttaa sarjan lähestymistapa ihmisten ongelmiin – joka ei Sokan mukaan ole mitenkään tavanomainen.

Ihmisten ratkaisut ovat sarjassa rajuja ja kohauttavia.

– Keskustelua voi herätä siitä, mihin saakka empatia voi mennä. Tämä saattaa herättää torjuntaakin.

Kiiltokuvien pääosaa näyttelevä Jonna Järnefelt täydentää, että uskoo suomalaisten kasvatusmenetelmien ja pärjäämisen vaatimuksen nousevan puheenaiheeksi monen sukupolven elämää kuvaavan sarjan myötä.

– Tässä kuvataan suomalaisen perinteen mukaista mykkää, tiukkaa ja kuriin perustuvaa pärjäämistä ja sitä, mitä se tekee herkälle ihmiselle, joka haluaisi saada vahvistusta epävarmuudessa.

Sarjassa näytteleminen herätti Järnefeltin pohtimaan, millaiset eväät hän antaa omille tyttärilleen.

– Minulla on ystäviä, jotka kertovat, etteivät voi puhua äitinsä kanssa. Minusta olisi kauheaa, jos tyttäreni sanoisi joskus ystävättärelleen: ”Ei mun äidille voi mitään kertoa, ei se pysty käsittelemään tietoa siitä, mitä mulle oikeasti kuuluu. Mun täytyy aina sanoa sille, että hyvin menee”, Järnefelt pohtii.

– Heikkouden ja pehmeyden paljastamisessa on voima, kun sille antaa luvan. 

Kiiltokuvia alkaa 15.9.2014 kello 21.00 MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat