Sinéad O´Connor antoi lapsilleen ohjeet kuolemansa varalle jo vuosia sitten: "Varmistakaa, etteivät levy-yhtiöt..."

Laulaja Sinéad O’Connor on kuollut – tästä hitistä hänet tunnetaan 1:25
Laulaja Sinéad O’Connor on kuollut – tästä hitistä hänet tunnetaan

Sinéad O´Connor toivoi, että kuolemansa jälkeen sekä hänen taidettaan että varojaan suojeltaisiin, ja hän antoi tätä varten ohjeet lapsilleen.

Keskiviikkoiltana 26. heinäkuuta uutisoitiin, että irlantilainen laulaja Sinéad O’Connor on kuollut 56-vuotiaana. Laulajan kuolema järkytti ympäri maailmaa, ja hänen fanejaan kokoontui muun muassa Dubliniin ja Lontooseen  kunnioittamaan edesmennyttä laulajaa ja suremaan hänen poismenoaan.

People kertoo, että O´Connor oli jo vuosia sitten antanut lapsilleen erityiset ohjeet kuolemansa varalle. Laulaja puhui asiasta Peoplelle vuonna 2021 antamassaan haastattelussa.

O´Connor toivoi, että kuolemansa jälkeen sekä hänen taidettaan että varojaan suojeltaisiin.

– Artistit ovat paljon arvokkaampia kuoltuaan kuin eläessään. Tupac on julkaissut kuolemansa jälkeen paljon enemmän albumeja kuin koskaan elossa ollessaan, O´Connor sanoi tuolloin kuvaillen levy-yhtiöiden toimintaa "melko törkeäksi".

– Siksi olen aina neuvonut lapsiani siitä saakka, kun he olivat pieniä, että jos äitinne kuolee huomenna, niin soittakaa kirjanpitäjälleni ennen kuin soitatte hätänumeroon ja varmistakaa, etteivät levy-yhtiöt ala julkaisemaan levyjäni ja panttaamaan teiltä tietoa rahojeni olinpaikasta, hän jatkoi.

O´Connorilla on neljä lasta, joista toiseksi nuorin poikaShane menehtyi tammikuussa 2022 tehtyään itsemurhan. Shane oli kuollessaan vain 17-vuotias.

O´Connor julkaisi urallaan kymmenen albumia. Yksi hänen tunnetuimmista kappaleistaan oli Nothing Compares 2 U. Kappaleen kirjoitti Prince ja se julkaistiin vuonna 1990. 

O´Connor kärsi elämänsä aikana mielenterveysongelmista, ja hän puhui asiasta avoimesti julkisuudessa. O'Connor oli myös tunnettu poliittisesta aktivismistaan.

Lue myös:

    Uusimmat