Mainos

Simon Elo: Jos perussuomalaiset pitävät tätä voittona, se heille suotakoon

Perussuomalaisista irtautuneen Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo sanoo, ettei kansanedustaja Arja Juvosen loikkaaminen takaisin perussuomalaisten riveihin yllättänyt häntä millään tavalla. Elo sanoo veikanneensa tätä kuultuaan, että perussuomalaisten ryhmällä on uutta tiedotettavaa.

– Kaksikymmentäkaksi edustajaa heiltä lähti, ja nyt sitten kaksi on palannut. Jos he pitävät sitä voittona, niin se heille suotakoon, Elo sanoi STT:lle.


Elon mukaan Juvosen siirto ei ole Uudelle vaihtoehdolle pettymys, sillä Juvonen ei ole ollut ryhmässä eikä osoittanut merkkejä, että aikoisi siihen hakea.


– Ei tämä nyt sinänsä meihin liity. Hän on ollut ryhmätön edustaja ja nyt sitten päätti oppositioryhmään liittyä. Ja sekään ei siinä mielessä yllätä, että hänhän oli äänestänyt hallituksen epäluottamuksen puolesta.


Elon mielestä hallituksen enemmistö on nyt niukka, mutta riittävän vahva.


– Huomattavaa on myös se, että edustaja (Veera) Ruoho, joka on ilman ryhmää tällä hetkellä ainoana edustajana, äänesti hallituksen luottamuksen puolesta. Eli kyllä itse katson, että tällä hetkellä käytännössä hallituksella on 106 edustajaa, jotka ovat antaneet selkeän tukensa hallituksen linjalle.


Elolla ei ole tietoa uusista siirtymisistä ryhmiin tai niistä pois. Uuden vaihtoehdon henki on Elon mielestä hyvä ja jäsenet ovat sitoutuneet pari viikkoa sitten tehtyyn ratkaisuunsa irtautua omaksi ryhmäkseen.


– Se oli kova päätös, ja itse näen, että siitä on aika vaikea lähteä takaisin lipsumaan.


Uusi vaihtoehto -ryhmässä on 19 edustajaa Ritva "Kike" Elomaan loikattua siitä takaisin perussuomalaisiin viime viikolla. Perussuomalaisten ryhmässä edustajia on nyt 17.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.