Mainos

Orpo: Antaa paljon mahdollisuuksia enemmistöhallituksen muodostamiseen

5:36

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo, että perussuomalaisista irtautunut uusi eduskuntaryhmä antaa mahdollisuuksia enemmistöhallituksen muodostamiseen.

Petteri Orpo kutsui Twitterissä Uusi vaihtoehto -ryhmän irtautumista voimakkaaksi irtiotoksi Jussi Halla-ahon perussuomalaisista. Orpo sanoo aavistelleensa, että perussuomalaisista lähtijöitä on, mutta tapa ja määrä hätkähdyttivät.

Orpon mukaan päätös oli "kunnioitettava ja rohkea".

Hänen mukaansa se, tarvitaanko hallitusneuvotteluja, on nyt pääministerin käsissä.

– Tiesin, että perussuomalaisissa on paljon liikettä ja hermostuneisuutta ja että lähtijöitäkin olisi, mutta tämä määrä ja tapa kuitenkin on rohkea ja hätkähdyttävä. He ovat tulleet itse samaan johtopäätökseen kuin me eilen pääministerin kanssa, että yhteistyö Halla-ahon perussuomalaisten kanssa ei voi jatkua.

Orpo sanoo kunnioittavansa irtautuneen ryhmän rohkeaa päätöstä.

– Itsekin poliittista historiaa lukeneena kävi mielessä, että tämä on poikkeuksellinen tilanne.

Orpo ja kokoomuksen ryhmyri Kalle Jokinen huomauttivat, että tämän irtautuneen ryhmän he tuntevat. Päätökset ovat kuitenkin pääministerin käsissä.

Uusi ryhmä valmis jatkamaan hallituksessa

Perussuomalaisista irtautunut Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmä on valmis jatkamaan Juha Sipilän (kesk.) hallituksen hallitusryhmänä, samalla ohjelmalla ja kokoonpanolla.

Simon Elon mukaan perussuomalaisista erkaantuneet ovat raskain mielin joutuneet myöntämään, ettei perussuomalaiset enää ole se puolue, johon he liittyivät ja jota rakastivat. Päätös oli hänen mukaansa lopulta yllättävän helppo, koska he tänään päättivät siitä keitä ovat.

Ryhmän ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Elovaara kertoo tiedotteessa, että ne voimat, jotka perussuomalaisia tällä hetkellä pyörittävät, eivät edusta hänen tuntemaansa kenttää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.