Sima kruunaa vapun: Perinteinen vappusima ja 6 variaatiota

Itse tehty sima kruunaa vapun! Maistuuko sinulle perinteinen vappusima vai haluatko tänä vuonna kokeilla vaikka greipillä maustettua versiota?

Kevään railakkaimman juhlan, vapun valmistelut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Nyt on aika laittaa kotitekoinen sima tekeytymään, mikäli mielii vappupöytään tätä raikasta perinneherkkua.

Sima valmistuu nopeimmillaan alle viikossa

Perinteiseen simaan tarvitaan kahta sokeria: kidesokeria tuomaan makeutta, sekä tummempaa, kosteaa fariinisokeria. Fariinisokeri antaa simalle sen ominaismaun ja värin; mitä enemmän simaan käytetään fariinisokeria, sitä tummempaa ja aromikkaampaa juomasta tulee.

Siman valmistus kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin ennen vapun juhlia, sillä se valmistuu juotavaksi nopeimmillaan hiukan alle viikossa.

Siman teko on mukavaa touhua porukallakin, kannattaa siis kokeilla siman valmistusta koko perheen kanssa tai ystäväporukalla! Sima on oivallinen kuplajuoma myös muissa kevään ja kesän juhlissa, kuten äitienpäivänä, lakkiaisissa ja juhannuksena.

Säilytä fariinisokeri oikein

Fariinisokeri säilyy pakkauspäivästä noin kolme vuotta. Kosteana sokerina se voi avatussa pakkauksessa kovettua. Fariinisokeri kannattaakin säilyttää tiiviisti suljettuna. Kovettunut fariinisokeri on täysin käyttökelpoista, ja pehmentämiseen on näppäriä konsteja:

Perinteinen keino on lisätä fariinisokeripussiin teelusikallinen vettä puolta sokerikiloa kohden ja sulkea pussi huolellisesti, jolloin sokeri pehmenee 1–2 päivässä.

Kiireinen käyttäjä voi lisätä tuplasti vettä ja puristella pussia hetken aikaa, jolloin sokeri pehmenee heti käytettäväksi. Siman valmistukseen kovettunut fariinisokeri käy sellaisenaan, sillä se liukenee kuumaan veteen.

Simareseptejä vapuksi:

Ohjeita vappusiman tekoon:

Lähde: Dansukker

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat