Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sima kruunaa vapun: Perinteinen vappusima ja 6 variaatiota

Dansukker
Julkaistu 22.04.2014 12:41(Päivitetty 22.04.2014 12:55)

Itse tehty sima kruunaa vapun! Maistuuko sinulle perinteinen vappusima vai haluatko tänä vuonna kokeilla vaikka greipillä maustettua versiota?

Kevään railakkaimman juhlan, vapun valmistelut kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Nyt on aika laittaa kotitekoinen sima tekeytymään, mikäli mielii vappupöytään tätä raikasta perinneherkkua.

Sima valmistuu nopeimmillaan alle viikossa

Perinteiseen simaan tarvitaan kahta sokeria: kidesokeria tuomaan makeutta, sekä tummempaa, kosteaa fariinisokeria. Fariinisokeri antaa simalle sen ominaismaun ja värin; mitä enemmän simaan käytetään fariinisokeria, sitä tummempaa ja aromikkaampaa juomasta tulee.

Siman valmistus kannattaakin aloittaa hyvissä ajoin ennen vapun juhlia, sillä se valmistuu juotavaksi nopeimmillaan hiukan alle viikossa.

Siman teko on mukavaa touhua porukallakin, kannattaa siis kokeilla siman valmistusta koko perheen kanssa tai ystäväporukalla! Sima on oivallinen kuplajuoma myös muissa kevään ja kesän juhlissa, kuten äitienpäivänä, lakkiaisissa ja juhannuksena.

Säilytä fariinisokeri oikein

Fariinisokeri säilyy pakkauspäivästä noin kolme vuotta. Kosteana sokerina se voi avatussa pakkauksessa kovettua. Fariinisokeri kannattaakin säilyttää tiiviisti suljettuna. Kovettunut fariinisokeri on täysin käyttökelpoista, ja pehmentämiseen on näppäriä konsteja:

Perinteinen keino on lisätä fariinisokeripussiin teelusikallinen vettä puolta sokerikiloa kohden ja sulkea pussi huolellisesti, jolloin sokeri pehmenee 1–2 päivässä.

Kiireinen käyttäjä voi lisätä tuplasti vettä ja puristella pussia hetken aikaa, jolloin sokeri pehmenee heti käytettäväksi. Siman valmistukseen kovettunut fariinisokeri käy sellaisenaan, sillä se liukenee kuumaan veteen.

Simareseptejä vapuksi:

Ohjeita vappusiman tekoon:

Sumo video id

Lähde: Dansukker

(MTV LIFESTYLE)

Lisää aiheesta:

Toimi nyt, jos haluat vappusimaa!Tee itse simaa vapuksi – helppo ohjeVielä ehdit tehdä siman vapuksi – nappaa helppo ohjeKevään trendijuomasta valmistuu tämän vapun herkullisin sima – tarvitset vain kolme raaka-ainetta! Valmista itse herkkusimaa – kaupan juomat kalpenevat takuuvarmasti!Nyt on aika valmistaa simaa! Katso reseptit vapun suosikkijuomaan
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:05
    Ruoka

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Ruoka

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • 06:43
    Muistisairaudet

    Reijo Laatikainen kertoo keinon ehkäistä muistisairauksia: "Merkittävä vaikutus"

  • Eilen19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • Eilen16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"