Silmitöntä väkivaltaa: Pariskunta potki ja hakkasi tuttunsa hengiltä juna-asemalla – hovioikeus hylkäsi syytteen taposta

Valvontakameravideo: Nyrkiniskut Keravalla johtivat kuolemaan 1:36
Ei herkille: Valvontakameran nauhalla näkyy, kuinka päihtyneiden käsikähmä muuttuu rajuksi pahoinpitelyksi

Teko tapahtui Keravan juna-asemalla joulukuussa 2018.

Helsingin hovioikeus on tuominnut Tamo Runthalin, 33, ja Älis Särevin, 38, neljäksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukauden vankeuteen törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä ryöstöstä. 

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus oli aikaisemmin tuominnut Runthalin taposta yhdeksän vuoden ja kahdeksan kuukauden rangaistukseen, mutta hovioikeus laski tätä tuomiota. Hovioikeus hylkäsi Runthalin tapposyytteen, koska oli jäänyt näyttämättä, että Runthal tekohetkellä ymmärsi hänen käyttämänsä väkivallan johtavan uhrin kuolemaan.

Särevin tuomion hovioikeus piti ennallaan.

Kymmeniä iskuja 

Ennen Keravan juna-asemalla tapahtunutta pahoinpitelyä uhri ja tuomitut olivat viettäneet iltaa Keravan baareissa. Aamuyöstä he menivät juna-asemalle, jossa heidän välilleen syntyi riitaa, joka päätyi tappeluun.

Uhria oli muun muassa potkaistu päähän ja häntä oli lyöty nyrkillä 20 kertaa. Asema-laiturilla alkanut tappelu päättyi rautatiekiskoille. 

Pahoinpitelyn jälkeen uhrilta vietiin puhelin ja lompakko. Vietyään uhrin omaisuuden tekijät nostivat tajuttoman uhrin asemalaiturille ja poistuivat paikalta. 

Oikeudessa tekijät eivät osanneet antaa teolleen motiivia. He kertoivat olleensa humalassa, eivätkä muistaneet tapahtumia tarkasti.

Lue myös:

    Uusimmat