Silminnäkijät kuulivat useita laukauksia: "Miehet riitelivät kadulla, paikalle tuli poliisipartioita ja karhuryhmä" – useita otettu kiinni murhan yrityksestä Vantaalla

Silminnäkijät Vantaan öisestä ampumisesta:"Miehet riitelivät kadulla, yöllä kuului useita laukauksia" 2:25
Silminnäkijä kertoo omat havaintonsa yöllisestä poliisioperaatiosta.

Viimeöisen ammuskelun silminnäkijät Vantaalla kuulivat laukauksia ja näkivät miesten riitelevän kadulla. Poliisi tutkii tapahtunutta murhan yrityksenä ja ampuma-aserikoksena.

Poliisi sai useita hälytyksiä ammuskelun äänistä Koivukylässä sijaitsevalta Seljapolulta viime yönä. Poliisilla oli alueella yhteensä kolme ammuskeluun liittyvää tehtävää. Yksi tehtävä oli sisätiloissa, kaksi ulkona.

Naapurissa asuva  Kadri Andre kertoo MTV Uutisille nähneensä koti-ikkunastaan miesten riitelevän kadulla.

– Iltayhdeksän maissa näin useamman miehen riitelevän ja huutavan ulkona. Yksi miehistä oli isokokoinen, ja hän oli riisunut paidan pois. En kuitenkaan tiedä, liittyivätkö ne juuri tähän tapaukseen.

– Sen jälkeen paikalle tuli useita poliisipartioita ja karhuryhmä. Puoli yhden maissa yöllä kuulin 3-4 laukausta, Andre kertoo.

Paikalla myös ambulanssi

Laura Varis oli lähdössä koiransa kanssa lenkille iltakahdeksalta, kun huomasi pihalla ambulansseja.

– Ambulanssien lisäksi pihalla oli poliisi. Kun karhukoplakin tuli paikalle, ymmärsin, että on joku isompi juttu menossa. Lähdin koiran kanssa lenkille ja lähellä puistossa oli kaksi autoa pysähtynyt, ja poliisikoirat kävivät haistelemassa.

Varis kertoo, että kulku naapurustossa oli osittain estetty, mutta myöhemmin alueella pääsi jälleen kävelemään vapaasti. Iltayhdeksän jälkeen tilanne rauhoittui hetkeksi, kunnes yöllä alkoi taas kuulua ääniä.

– Toinen tapaus oli yöllä noin 1-2 aikaan, jolloin kuulimme laukauksia. Ensin laukauksia tuli viisi, sitten viiveellä muutama lisää. Pihalle tuli jälleen useita poliisiautoja ja karhukopla.

Laura Varis oli lauantaina päivällä ulkoiluttamassa koiraa normaalisti yöllisten tapahtumien jälkeen. Kaiken kaikkiaan MTV Uutisten tapaamat naapurit suhtautuivat tilanteeseen rauhallisesti.

Poliisioperaatio kesti aamuneljään

Jyrki Polkko kertoi seuranneensa tapahtumia parvekkeelta.

– Ambulansseja ja poliiseja näkyi, panssariauto taisi käydä myös.

– Yksi naapureista sanoi, että operaatio kesti aamuneljään. Meidän talon rapussa poliisit kävivät myös katsomassa. Ehkä tarkastelivat rappukäytäviä, että ketä on missäkin. Tänään täällä on ollut ihan rauhallista, Polkko totesi.

Poliisi on ottanut kiinni tapahtumien johdosta useita henkilöitä. Poliisi ei kuitenkaan tutkinnallisista syistä kerro, kuinka monta henkilöä on kiinniotettuna.

Tapahtumien tutkinta jatkuu yhä, ja poliisi tiedottaa asiasta lisää aikaisintaan maanantaina.

Lue myös:

    Uusimmat