Ampumistapaus Helsingin keskustassa: kaksi ihmistä loukkaantunut, yksi epäilty kiinni – poliisi tutkii murhan yrityksinä

2:37

Helsingin Hietalahdenkadulla on sattunut ampumistapaus, tiedottaa Helsingin poliisi Twitterissä.

Tämän hetkisen tiedon mukaan kaksi ihmistä on loukkaantunut ampumisen seurauksena. Loukkaantuneilla ei poliisin mukaan ole hengenvaaraa ja heidät on toimitettu jatkohoitoon.

Yksi henkilö on otettu kiinni ampumavälikohtaukseen liittyen. Poliisi tutkii tapausta tällä hetkellä kolmen murhan yrityksenä. Kolmas henkilö ei loukkaantunut ammuskelussa.

Poliisi kertoo, että operaatio Hietalahdenkadulla on päättynyt.

– Poliisi selvittää edelleen tapahtuman kulkua ja epäillyn motiivia. Häntä kuullaan myöhemmin tutkinnan edetessä. Asiasta tiedotetaan seuraavan kerran huomenna puolen päivän aikaan, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

Auto liittyy mahdollisesti tapaukseen

MTV Uutisten toimittaja Terhi Romo tapasi silminnäkijän, joka kertoi Toyota Yaris -merkkisen auton liittyvän ampumistapaukseen. Silminnäkijä näki, kun joko autosta tai autoon ammuttiin laukauksia.

Toyota Yaris -merkkinen auto on pysäytettynä tapahtumapaikalla. MTV Uutisten toimittajan mukaan kyseisen auton ikkuna on rikki sekä ajovalot ovat päällä. Lisäksi auton ympärillä on tavaraa.

MTV Uutisten toimittaja kuuli myös toista silminnäkijää, joka kertoi, että ampuja oli mahdollisesti pukeutunut rakennusmiehen vaatteisiin.

– Miehellä oli keltaiset vaatteet ja hän meni autoon.

– Verta tuli aika paljon, kuvailee silminnäkijä.

Silminnäkijän mukaan autossa oli myös muita ihmisiä. Kaksi ihmistä juoksi autosta ulos ja auton takaosassa istunut henkilö oli osallisena ampumistapauksessa.

Kolmas alueella asuva silminnäkijä kertoo kuulleensa kaksi laukausta. Hän näki ikkunasta, kuinka kaksi henkilöä juoksi ja pysäytti liikkeessä olevia autoja.

Paikalla raskain asein varustautuneita poliiseja

Silminnäkijä kertoo STT:lle nähneensä, että ensihoito auttoi kadulla makaavaa ihmistä ja toinen ihminen piteli kylkeään. 

Raitiovaunulla matkustanut silminnäkijä kertoi ratikan seisoneen Ruoholahden villojen kohdalla paikallaan arviolta kymmenen minuuttia ja pysäkille tuli ihmisiä, jotka kertoivat kuulleensa laukauksia. Silminnäkijä ei itse nähnyt ampumista.

STT:n mukaan paikalla oli puoli viiden aikaan iltapäivällä kolme poliisin maijaa, josta ainakin yhdestä nousi raskain asein varustautuneita poliiseja.

MTV Uutisten toimittajan mukaan poliisi kiertää myös ampumispaikan läheisyydessä Länsiterminaalissa.

Päivitetty 23.7.2019 klo 19.33. Juttua täydennetty uudella tiedolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja