Silminnäkijä tapasi kehitysvammaisen Ericin vain minuutteja ennen kuin poliisi ampui hänet – "Hän vaikutti haluavansa leikkiä"

Leikkiasetta kantanut kehitysvammainen karkasi kotoaan – kolme poliisia ampui 0:45

Minuutteja ennen kuin kehitysvammainen Eric Torell, 20, ammuttiin Tukholmassa, tapasi hän Moohialdin Ali Alsurmin ja vaikutti siltä, kuin olisi halunnut leikkiä hänen kanssaan, kertoo Aftonbladet.

Ali Alsurmi istui torstaina aamuyöllä puistonpenkillä puhumassa puhelimeen, kun kehitysvammainen Eric Torell käveli hänen ohitsensa.

– Olin hiukan peloissani, sillä näin hänen kantavan asetta yöaikaan. En tiennyt oliko ase oikea vai ei, hän kertaa ruotsalaislehdelle.

Ali Alsurmin mukaan Torell vaikutti siltä, kuin hän olisi halunnut leikkiä.

Poliisit osoittivat aseella, kielimuuri esti tapahtuneen kertomisen

Puistonpenkillä tapahtuneen kohtaamisen jälkeen Torell oli juossut lähimmän kerrostalon sisäpihalle ja pian tämän jälkeen kuului laukauksia. 

Ali Alsurmi juoksi nopeasti tilanteesta pois, mutta poliisit pysäyttivät hänen matkansa osoittamalla häntä aseella. 

Mies kuvailee halunneensa kertoa poliiseille nähneensä Torellin, mutta kielimuuri esti hänet. Ali Alsurmi ei puhu ruotsia tai englantia, joten hän ei voinut sanoa poliiseille mitään yöllisestä kohtaamisestaan.

– Minulle ei myöskään annettu tilaisuutta selittää, minua vain osoitettiin suoraan aseella, hän kuvailee.

Laukauksia tuli sarjassa

Ali Alsurmi asuu aivan Torellin ampumapaikan vieressä.

– Olen niin surullinen hänen puolestaan. Poliisit eivät ilmeisesti ymmärtäneet hänen sairastavan Downin syndroomaa, hän kertoo murheissaan.

Myös Anniqa Lindberg oli hereillä traagisena ampumayönä.

Hän kertoo tunteneensa Torellin perheen, sillä hänen tyttärensä oli ollut aikoinaan Torellin lapsenvahti.

Lindberg kertoo kuulleensa kerrostalon sisäpihalta poliisin huutoja. Seuraavaksi huudot vaihtuvat laukauksiin.

– Ensin kuulin yhden laukauksen. Sitten niitä tuli monta sarjassa, varmaankin kuusi. Juoksin suoraan parvekkeelleni katsomaan mitä oli tapahtunut, ja näin Ericin makaavan elottomana maassa. Kolme poliisimiestä lähestyi häntä puskista ja sitten oli aivan hiljaista, hän sanoo.

Luuli tilannetta leikiksi

Lindberg uskoo, ettei Torell ymmärtänyt tilanteen vakavuutta. Hän arvelee, että poika luuli poliisioperaatiota leikiksi.

– Eric oli todella iloinen poika, vaikka hän tarvitsi paljon apua arjessaan. Hän ei tehnyt kenellekään pahaa. Ymmärrän silti tilanteen molemmat puolet – kuinka poliisit olisivat voineet tietää tämän? hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat