Silmien rähmiminen on varoittava merkki! Kielii likaisesta sängystä

Tukkoinen nenä ja rähmivät silmät voivat kieliä puutteellisesta sänkyvaatehygieniasta.

Silmien rähminen on Unikulman toimitusjohtajan, Vesa Tuomisen, mukaan merkki siitä, ettei sängyn hygienia ole kunnossa.

– Jos silmät rähmivät tai nenä on tukossa aamulla, kertoo se viimeistään siitä, että sänkyhygienia ei ole kunnossa. Se on merkki siitä, että on aika heittää vanhat pois, hommata uusia tilalle ja laittaa tyyny pesuun.

– On hyvä huomioida, että jos lakanat pääsevät homeeseen, hometta ei saa niistä pois. Homeiset lakanat ovat polttoon menevää tavaraa.

Jos hygieniassa on parantamisen varaa, vinkkaa Tuominen kauppojen hyllyiltä löytyvän antibakteerisia huuhteluaineita, joita voi käyttää lakanoihin.

Pesuaineilla ei kuitenkaan pidä lotrata lakanapyykin kanssa.

– On hirveän tyypillistä, että ihmiset käyttävät lakanoiden pesussa valtavasti pesuainetta. Siitä jää jäämiä pyykkiin, mikä on huono juttu. Lakanapyykki pitäisi aina pestä tuplahuuhtelulla, ja pesuainetta pitäisi laittaa vain kolmasosa siitä, mitä tavalliseen pyykkiin käytetään, Tuominen ohjeistaa.

Tuominen suosittelee vaihtamaan lakanat kerran viikossa ja tyynyliinat jopa pari kertaa viikossa. Sen lisäksi tyyny, täkki ja petauspatja on myös pestävä säännöllisesti.

Marttaliitto kehottaa imuroimaan patjat aina lakananvaihdon yhteydessä. Lisäksi Marttaliiton mukaan peitot on pestävä noin kerran vuodessa ja tyynyt pari kertaa vuodessa. On järkevää hankkia tuotteita, jotka voi pestä 60 asteessa. Peittojen ja tyynyjen pesussa on tärkeää noudattaa tuotteen hoito-ohjeita. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja