Silmiä avaava kuvapari: Näin paljon naisen vartalo voi muuttua yhden päivän aikana

On täysin normaalia, että paino voi vaihdella useammankin kilon yhden päivän aikana, fitnessbloggari muistuttaa.

Nukkumaan mennessä kehosi tuntuu painavammalta kuin aamulla, jolloin peilistä katsoo huomattavasti edellisiltaa hoikemmalta näyttävä henkilö. Kuulostaako tutulta? Vaikka moni saattaakin tuntea iltaisin ahdistusta aiempaa pyöreämmästä olemuksesta, painonvaihtelu on kuitenkin asia, jolla ei kannata vaivata päätään – kukaan ei voi lihota maagisesti montaa kiloa 12 tunnin aikana.

Fitnessbloggari Lauren Tickner haluaa omalla kuvaparillaan osoittaa, että aivan jokaisen naisen vartalo, myös hänen, voi muuttua päivän aikana hyvinkin paljon. Kuvien välillä on vain muutama tunti eroa, mutta pitkä lentomatka, nestevajaus ja iso ateria ovat tehneet tehtävänsä. Kyseessä ei ole lihominen, vaan eri tekijöiden aikaansaama turvotus, joka menee kyllä ajan kanssa ohi.

– Se, miltä vartaloni näyttää oikealla olevassa kuvassa, on vain väliaikaista, Tickner toteaa ja lisää turvotuksen poistuvan taatusti sen jälkeen, kun hän palaa takaisin normaaliin päivärytmiinsä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Tarinan opetus on siis tämä: jos tunnet olosi iltaisin hieman turvonneeksi, älä huolestu! Mutta jos tunnet jatkuvaa kipua tai jokin asia herättää huolta, käänny lääkärin puoleen välittömästi, Tickner lisää.

Tickner muistuttaa, että hän ei suinkaan väitä, että jompikumpi kuvan vartaloista olisi parempi kuin toinen. Hän haluaa ainoastaan sanoa, että päivittäinen painonvaihtelu on täysin normaalia.  

Nesteen kertyminen voi johtua myös rankasta treenistä

Painonvaihtelun normaaliudesta samaa mieltä on myös ravitsemusterapeutti Rhiannon Lambert, jonka mukaan on täysin luonnollista, että aamuisin keho tuntuu kevyemmältä kuin illalla. Pitkän yön jälkeen elimistömme kärsii tyypillisesti myös nestevajauksesta, mikä voi laskea vaa’an lukemaa ja hoikentaa olemusta entisestään.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– On yleistä, että kehon paino vaihtelee päivän aikana kahdesta kolmeen kiloa, Lambert toteaa.

Hiilihydraatti- tai suolapitoinen ateria, mutta myös rankka lihaskuntotreeni voi kerryttää vartaloosi nestettä, kuukautisista puhumattakaan.

Lähde: Independent  

***


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja