Silja Kosonen täräytti väkevällä sarjalla Suomen mestariksi – "Lupaa hyvää MM-kisoihinkin"

Silja Kososella käynnissä huima kausi: "Lupaa hyvää MM-kisoihin" 1:24
Silja Kososella käynnissä huima kausi: "Lupaa hyvää MM-kisoihin"

Moukarinheittäjä Silja Kosonen otti uransa kolmannen Suomen mestaruuden Lahdessa Kalevan kisoissa. Kosonen kiskoi hienon sarjan. Voittotulokseksi kirjattiin 73,54.

Kososen kuudesta yrityksestä neljä kantoi yli 72 metriä. Voittotulos syntyi kolmannella kierroksella. 

– Hyvä kilpailu. Kolme ekaa oli tosi hyviä heittoja. Sitten ehkä vähän väsyin, mutta vikalla sain aika hyvän heiton vielä tehtyä. Hyvältä tuntui heitot, Kosonen kertasi MTV Urheilulle kisaansa Lahdessa. 

Katso Silja Kososen haastattelu pääkuvan videolta!

Kosonen on takonut väkevää tulosta koko kilpailukauden ajan. Hän voitti hiljattain nuorten EM-kultaa Espoossa. Kosonen sai harjoitella talvella ilman loukkaantumisia. Heittäjä pitää tätä keskeisenä elementtinä nousevalle tuloskunnolle. 

– Olen tyytyväinen, että on näin tasaista. Se lupaa kyllä hyvää MM-kisoihinkin. Viime vuosi ei ollut ihan niin hyvä, Menestys isoissa kisoissa oli ihan ok, mutta tulokset eivät olleet mitään ihan parasta. 

Tuore SM-kultamitalisti on mielissään, että myös takana syntyy painetta. Hopealle jäänyt Suvi Koskinen heitti 71,09. Krista Tervo täydensi mitalikolmikon, hän jäi kauemmas kärkikaksikosta (67,80). 

– Onhan se tosi jees. Olisi se vähän tylsää yksin kisata. Hienoa, että taso on noussut ja nousee edelleen. Odotan innolla, että sieltä nuoria nousee.

MM-Budapestiin Kosonen valmistautuu omien sanojensa mukaan melko normaaliin tapaan. Luvassa on treeniä ja kavereiden tapaamista. 

Tulostavoite MM-kisoihin on selkeä. 

– Olisihan se hienoa siellä heittää se 75 metriä. Jos nyt ennätyksen siellä saisi heitettyä, niin olisihan se hyvä. Paremmin haluaisin pärjätä kuin viime vuonna, Kosonen päättää.

 

Lue myös:

    Uusimmat