Mainos

Sijoitetuilla nuorilla pitkä lastensuojeluhistoria – taustalla usein rikoksia ja päihteitä

Metsolan perhekoti on osa Muhoksella sijaitsevaa koulukoti Pohjolakotia, joka tarjoaa lastensuojelu- ja opetuspalveluja sijoitetuille nuorille. Perhekodin henkilökuntaan kuuluva ohjaaja löydettiin surmattuna viime yönä.

Pohjolakodin nuorista suurin osa on poikia, kertoo johtaja Kati Lehtola. Esimerkiksi Metsolassa on paikka viidelle pojalle.

Perhekotivanhempien lisäksi Metsolassa on useampia ohjaajia kerrallaan.

Lehtolan mukaan Pohjolakodin nuoret ovat keski-iältään 16-17-vuotiaita, ja heillä on pitkä lastensuojelupolku takanaan. Laitos- tai muita sijoituspaikkoja on ollut tyypillisesti useita.

Nuorilla on koulunkäynnin lisäksi haasteita muillakin elämänalueilla. Taustalla on usein rikoksia ja päihteiden käyttöä. Suurin osa nuorista on Pohjolakodin suojissa siihen asti, kunnes he tulevat täysi-ikäisiksi.

Nuorille tarjotaan Metsolassa ja muualla Pohjolakodissa turvallinen kasvuympäristö, ja heitä ohjataan sekä tuetaan arjen taitojen haltuunotossa. Nuorten perheiden kanssa tehdään tiivistä yhteistyötä.

Toiminnan taustalla on sosiaali- ja terveysalan asiantuntija- ja vaikuttajajärjestö Nuorten Ystävät, jonka keskustoimisto sijaitsee Oulussa. Järjestökonserni työllistää kaikkiaan yli 650 työntekijää eri puolilla Suomea. 

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja