Mainos

Eduskunnan jalkapallojuokkue sai uusia pelaajia– "Yanar positiivinen yllätys"

Eduskunnan jalkapallojoukkue aloitti kautensa perinteiseen tapaan pelaamalla olympiastadionilla Elinkenoelämän Keskusliiton joukkuetta vastaan, kertoo joukkueen kapteeni.

– Hävisimme pelin 2-1. Joukkueen ainoan maalin teki Ville Niinistö komeasti puskemalla Antti Kaikkosen keskityksestä, joukkueen kapteeni Kari Uotila kertoo.

Jalkapalloa pelaavat kansanedustajat

Touko Aalto

Paavo Arhinmäki

Carl Haglund

Kari Uotila

Timo Harakka

Antti Häkkänen

Jukka Gustafsson

Antti Kaikkonen

Kimmo Kivelä

Kari Kulmala

Antti Lindtman

Mika Lintilä

Markus Lohi

Mats Löfström

Silvia Modig

Markus Mustajärvi

Mika Niikko

Ville Niinistö

Tuomo Puumala

Olli Rehn

Ville Skinnari

Kimmo Tiilikainen

Sinuhe Wallinheimo

Ville Vähämäki

Ozan Yanar

– Pelistä jäi hyvä maku. Joskus käy niinkin, että tasapelistä, jopa voitosta voi jäädä huono maku huonolla pelillä, mutta eilisestä pelistä jäi tappiosta huolimatta ihan hyvä maku, Uotila jatkaa.

Huomenna joukkue matkustaa Sveitsiin pelaamaan perinteiseen saksankielisten maiden turnaukseen.

Turnauksen muut osallistujamaat ovat Saksa, Itävalta ja Sveitsi.

– Suomi on ollut turnauksessa mukana  jo lähes 40 vuotta. Saksa, itävalta ja Sveitsi pelasivat tätä turnausta ensin keskenään ja sitten entinen maaherra ja ministeri Mauri Miettinen urheilukerhon puheenjohtajana puhui Suomen mukaan turnaukseen.

Turnaus pelataan vuorovuosin eri maissa. Ensi keväänä on tarkoitus pelata Suomessa ja suunnitelmana on kutsua näiden kolmen parlamentin joukkueet Kuopioon.

Uotilan mukaan uusi joukkue ei ole vielä täysin hahmottunut. 

– Näin vaalien jälkeen, kun kansanedustajat on demokraattisesti valittu, niin myös jalkapallojoukkue on demokraattisesti valittu.

– Itselläni on ollut aika kiireistä, kun olen yrittänyt käydä läpi uusia kansanedustajia ja heidän jalkapallokykyjään ja yrittänyt kannustaa uusia edustajia tähän toimintaan mukaan.

Uotila kertoo, että innokkaimmat harjoittelevat keskiviikkoaamuisin Sonera-stadionilla ja lisäksi sisäjalkapalloa pari kertaa viikossa.

– Muutamia pelaajia näin kentällä ensimmäistä kertaa, mutta positiivisesti yllätyin muun muassa Ville Skinnarin otteista. Sitten tietysti erittäin positiivinen nimi oli tämä vihreiden Ozan Yanar. Hän pelasi aivan loistavasti ja on lähdössä myös Sveitsiin.

Joukkuueella on pieni huoli muutamista pelaajistaan, jotka istuvat parhaillaan hallitusneuvotteluista. Nyt näyttää nimittäin siltä, ettei Olli Rehn eikä Mika Lintilä näytä pääsevän osallistumaan viikonlopun turnaukseen.

Venäjän duumaa vastaan useita matseja

Uotila kertoo, että maastamme löytyy monia työpaikkajoukkueita ja uusia haastajia tulee paljon.

 

– Meillä on perinteisiä hyväntekeväisyysotteluita ja kohtaamisia, kuten tämä EK:n ottelu. Sitten olemme pelanneet Zoomia vastaan Porin Jazzien yhteydessä. Vuosittain pelataan myös kirjailijoiden joukkuetta FC Kynää vastaan. Paljon tulee haasteita ja niitä pyritään vastaanottamaan.

Jokavuotinen perinne on myös pelata Viron parlamenttia eli Riigikogua vastaan.

– Olemme pelanneet myös Venäjän Duumaa vastaan useampia kertoja. Siihen on syntynyt nyt muutaman vuoden tauko. Olen kyllä laittanut vinkkiä aina kun olen Duuman puhemiehiä tavannut, että tämä perinne pitäisi palauttaa.

 Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.