Mainos

Siimes selvittämään umts-paljastustaan eduskunnassa

Eduskunnan talousvaliokunta haluaa kuulla umts-paljastuksista lisää valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimekseltä. Siimes kertoi eilen julkistetussa kirjassaan, että umts-kaupoille haettiin jälkikäteen hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan hyväksyntää.

Suvi-Anne Siimes

Toisen valtiovarainministerin Suvi-Anne Siimeksen paljastukset Soneran umts-kauppojen käsittelystä hallituksessa kiinnostaa eduskunnan talousvaliokuntaa. Valiokunta on päättänyt kutsua Siimeksen kuultavaksi perjantaina.

Siimes kertoo tuoreessa kirjassaan, että umts-kaupoille yritettiin useampaankin kertaan hakea jälkikäteen hallituksen talouspoliittisen ministerivaliokunnan hyväksyntää. Tieto on ristiriidassa sen kanssa, mitä esimerkiksi tuolloinen liikenne- ja viestintäministeri Olli-Pekka Heinonen on kertonut valiokunnalle. Sen mukaan umts-asiaa ei olisi käsitelty hallituksen piirissä enempää jälkeenpäin kuin etukäteenkään.

Talousvaliokunta valmistelee eduskunnan kantaa hallituksen Sonera-tiedonantoon.

Haapasalo kiistää Siimeksen väitteet

Liikenne- ja viestintäministeriön osastopäällikkö ylijohtaja Samuli Haapasalo kiistää liikenne- ja viestintäministeriön hakeneen hallituksen talouspoliittiselta ministerivaliokunnalta jälkikäteen hyväksyntää umts-hankinnoille.

Haapasalo sanoi STT:lle toimittamassaan kannanotossa, että Siimeksen mainitsema Soneran-asioiden käsittely talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa viime vuoden syyskuussa liittyi noudatettuun omistajapolitiikkaan. Hänen mukaansa umts-asioita koskevia ponsiesityksiä ei ollut.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.