Mainos

Siimes: Lisäbudjetissa työllisyys ykköseksi

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, ministeri Suvi-Anne Siimes suomii valtiovarainministeriön ennustepoliitiikkaa MTV3:n uutisten Nettivieras-kirjoituksessaan.

-Kuluvaa vuotta on luonnehtinut taloudellisten kehitysnäkymien epävarmuus, joka on vaikuttanut voimakkaasti myös budjettipolitiikkaan. Selvimmin se on näkynyt siinä, että valtiovarainministeriön budjettipoliittinen näkemyksellisyys on viimeisen vuoden, puolentoista aikana muuttunut vain elämäksi ennusteesta ennusteeseen, Siimes kirjoittaa

Siimes toteaa, että lyhytnäköäisen ennustepolitiikan seurauksena on ollut se, että työllisyyttä tukevat toimet on mitoitettu selvästi alakanttiin. -Aktiivitoimenpiteiden määrä on jäänyt selvästi alle EU-maiden keskitason, Siimes kirjoittaa.

Ministeri Siimes on SAK:n puheenjohtajan Lauri Ihalaisen kanssa samaa mieltä siitä, että tekeillä olevaan tupoon tarvitaan muiden elementtien lisäksi myös tuhti työllisyyspaketti. -Tupoasian keskeneräisyyden vuoksi sellainen voidaan kuitenkin rakentaa vasta marraskuuksi. Mielestäni hallituksella on kuitenkin vastuunsa jo ennen sitä, Siimes toteaa.

-Hallituksen luottamusta herättäviä toimia tarvitaan mielestäni juuri nyt tupotien tasoittamiseen. Hyvä mahdollisuus siihen avautuu ensi tiistain lisätalousarvioneuvotteluissa. Lisätalousarvion käsittely ei voi olla hallitukselle vain läpihuutojuttu. Työllisyys on otettava ykkösasiaksi myös nyt, Siimes kirjoittaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.