Mainos

Sihvonen: Tapparalta ja Ilvekseltä ensipuraisu Hakametsän jäähän – ”Hallikäytävän kummassakin päässä peluutetaan nyt hyvää lätkää”

11:31

Tappara ja Ilves ottivat yhteen Tampere Cupissa. MTV Sportin jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen pureutuu niihin merkkeihin ja enteisiin, joita peli antoi joukkueista jatkoa silmällä pitäen.

Videolla Tulosruudun juttu Kärppien Suomen mestaruudesta viime keväältä.

Tappara hirttäytyi viime kaudella oman ylivertaisuuteensa. Lopulta Kärpät nappasi mestaruuden Tapparan edestä, joka oli suorastaan julistettu kirvesrinnoille joukkueen verrattoman pelaajamateriaalin perusteella. Tapparan kautta kuvastelivat pelitapaan liittyvät vaihtelut ja sekoilut. Monissa arvioissa Tapparan voittamatta jäänyt mestaruus pantiin päävalmentaja Jukka Rautakorven piikkiin. Ei savua ilman tulta.

Vuorostaan Ilves aloitti viime kauden Karri Kiven johdolla luvattoman heikosti. Kivi haksahti mukaan siihen suomalaisten päävalmentajien kaartiin, joka pyrki ”nopeuttamaan” joukkueiden pelaamista. Myöhemmin Kivi tuli järkiinsä, mutta kausi oli ehtinyt valua käsistä.

Syystä tai toisesta Kivi aloittaa liki poikkeuksetta kaudet niin, ettei hän valmenna kovin täsmällisesti joukkueen pelitapaa. Nyt sen sijaan valmennustiimin hihat on selvästi kääritty jo elokuussa. Pyrkimys ei ole ”nopeuttaa” pelaamista. Ilves näyttäisi tähtäävän varsin hyvään pelitapaan.

Ilves piti Tapparaa vastaan pakan tiiviisti kasassa, eteni lyhyin syötöin, prässäsi, kun piti prässätä, pelasi trapia, kun piti pelata trapia. Ilveksen ylemmät viivelähdöt olivat jopa kauniisti organisoituja. Viime kauden suuret vaikeudet ovat selvästi opettaneet paikoin kovin uppiniskaista Kiveä. Ja hyvä niin.

Tappara vuorostaan on ottanut Rautakorven johdolla lusikan todella kauniisti ja nöyrästi käteensä. Tampere Cupin paikallisottelun perusteella Tappara luottaa vahvasti Meidän pelin niin kutsuttuun rautakorpelalais-tapolalaiseen versioon. Pelaamisessa ei ole minkäänlaisia viitteitä vuoden takaiseen pelipaikattomuuteen, ylimiehittämiseen, pitkiin syöttöihin ja jatkuvan liikkeen jääkiekkoon. Tässä kohtaa Rautakorven taipuisuus on pelkästään hyvä asia. Näin pelaamalla Tappara on ensi keväänä suvereeni suosikki mestariksi.

Vaikka Tappara vei Ilvestä Tampere Cupin ottelussa maalilukemin 4-3, voidaan tupsukorvien leirissä olla luottavaisin mielin. Ilveksen nuoressa joukkueessa on jotakin hyvin ennakkoluulotonta, ja mikä tärkeää, nyt myös päävalmentaja Kivi on viime vuotta paremmin tehtäviensä tasalla.

Jos viime kaudella Tampereella pelattiin pelikirjojen puolesta kovin epämääräinen kausi, sopii sanoa, että hallikäytävän kummassakin päässä peluutetaan nyt hyvää lätkää.

Pelitavan merkitys on jääkiekkoilussa ennen muuta psykologinen. Oli ilo katsoa, miten Tapparan pelaajat nauttivat pelaamisesta, toisin kuin viime kaudella. Joissakin Tuukka Mäntylän ja Jan-Mikael Järvisen oman alueen kiekotteluista suorastaan loisti peli-ilo katsomoon asti. Jopa viime sesongin murjottaen pelannut konkari Kristian Kuusela oli nyt palannut oman pelaamisensa mainioon elementtiin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.