Mainos

Sihvonen: Jääkiekkoliitto, Liiga ja Jokerit temmeltävät omilla kentillään – "Katseet kohdistuvat kolmeen herraan"

5:54

MTV Sportin jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen jakaa huolensa suomalaisen jääkiekkoperheen eripuraisuudesta ja jaosta kolmeen erikuntaiseen leiriin, jotka ovat: Suomen Jääkiekkoliitto, Jokerit ja Liiga.

Ylälaidan videolla maanantai-illan Tulosruutu.

Olen tehnyt jääkiekkojournalistista tutkimus- ja lähentymistyötä selvittääkseni, mikä suomalaisessa jääkiekkoilun rakenteessa mättää. Sain vihiä jääkiekkoperheen rajuista välirikoista kolmen keskeisen tahon tiimoilta.

Meille on syntynyt kolme voimakeskusta, joiden välillä on pahaa kitkaa. Suomen Jääkiekkoliitto operoi yhtäällä; Jokerit pelaa omaa peliään toisaalla; ja Liiga ajautunut suljetun sarjan omalakiseen todellisuuteensa.

Jääkiekkoliiton ja Jokereiden välillä on edelleen silta, mitä kulkea. Mutta se ei riitä alkuunkaan suomalaisen lätkän kokonaisedun ajamiseksi, koska Jokereilla on enää toinen jalka Suomessa. On pelkkä kuriositeetti, että Jokereiden päävalmentajasta tunnutaan leivottavan Leijonien seuraava pääkäskijä.

Jääkiekkoliiton ja Liigan välit ovat poikki. Jos jonkinlainen keskusteluyhteys on tähteellä, se on kuin rikkinäisen puhelimen leikki ja peli. Viesti ei kulje säällisellä tavalla asetelmassa, jossa Jääkiekkoliitto tahtoisi strategian tasolla kehittää toiseksi korkeinta sarjatasoa Mestistä, kun taas Liiga haluaa kehittää omaa sarjaansa pitämällä itsensä kiinni. Törmäyskurssi on raju.

Liigan ja Jokereiden välit ovat olemattomat tai vihamieliset, miten vain. Jokereiden pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen sanoi viime viikolla urheilujulkisuudessa sarkastisesti, etteivät välit ole huonot, koska mitään välejä ei ole. Liigajoukkueilla ei ole edes lupaa pelata harjoituspelejä Jokereiden kanssa, saati että pelaajavaihto tulisi kysymykseen.

Katseet kohdistuvat nyt herroihin: Harri Nummela (Jääkiekkoliitto); Harry Harkimo (Jokerit) tai se taho, jolle Harkimo Jokerit ilmeisen pian myy; ja Heikki Hiltunen (Liiga).

Me lätkäjätkät kokoonnuimme vuonna 2009 Erkka Westerlundin kutsumana Vierumäelle suureen seminaariin, josta tulimme suhteellisen yksimielisinä ulos, vaikka lajin sisältötekijät olivat ajautuneet sitä ennen liki umpikujaan. Teimme kukin taho siirtoja, myönnytyksiä ja vastaantuloja rakkaudesta lajiin.

Nyt on jääkiekkojohtajien vuoro ja jopa velvollisuus istua samaan pöytään. Jos nykyisistä johtajista ei ole istumaan yhteisen asian äärelle, pitää johtajat vaihtaa pikimmiten. Maan ykköslajia ei sovi tärvellä siihen, että johtajat sortuvat tämän tästä keskinkertaisuuteen ja sen allekin.

Lisää aiheesta illan Tulosruuduissa.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja