Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Sieni-salviapiirakka

Myllyn Paras
Julkaistu 19.09.2013 13:52(Päivitetty 19.09.2013 13:52)

Tämä resepti on tehty syyskuussa 2013 Julkkis Big Brotheria varten.

Tarvitset pyöreän piirakkavuoan, halkaisija 25-30 cm.

Pohja:

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)

Täyte:

1 rkl voita

1 l sieniä, esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita

2 sipulia varsineen

½ tl suolaa

1 tl viherpippuria

1 salviaruukku

100 g vuohenjuustoa

2 dl ruokakermaa

1 muna

Näin leivot piirakan:

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

Valmista täyte paistamalla puhdistetut pilkotut sienet ja viipaloidut sipulit voissa pannulla, paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä esikypsytetylle pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja osa salvian lehdistä silputtuna. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja jaa viipaleet kahtia, asettele ne vuorotellen loppujen salvian lehtien kanssa piirakan päälle. Sekoita erikseen kermaan muna ja kaada piirakan päälle.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Voit käyttää salvian tilalla rosmariinia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Parsapiirakka vuohenjuustollaArjan sienipiirakkaSuppilovahveropiirakka pinjansiemenilläSuppilovahveropiirakkaFetapiirakka nokkosella tai pinaatillaMehevä lihapiirakka kannella
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta

  • 14:15
    Renkaanvaihto

    Yksi päivä herätti renkaanvaihtajat: "Hyvinkin kovaa tahtia on sen jälkeen vaihdettu"

  • 11:55
    Kahvi

    Kahvin joukkoon laitetaan nyt supersuosittua seosta: "Syksyn isoimpia trendejä"

  • 10:29
    Halloween

    Milloin halloweenia kuuluisi oikeasti viettää Suomessa?

  • 06:35
    Hyvän mielen jutut

    Vantaalaisen Jennin rottweiler yllätti perheensä: 11-viikkoinen Marlo opetteli skeittaamaan