Sieni-salviapiirakka

Tämä resepti on tehty syyskuussa 2013 Julkkis Big Brotheria varten.

Tarvitset pyöreän piirakkavuoan, halkaisija 25-30 cm.

Pohja:

1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Ruis-Kaura Piirakkataikina (380 g)

Täyte:

1 rkl voita

1 l sieniä, esim. kantarelleja, tatteja tai suppilovahveroita

2 sipulia varsineen

½ tl suolaa

1 tl viherpippuria

1 salviaruukku

100 g vuohenjuustoa

2 dl ruokakermaa

1 muna

Näin leivot piirakan:

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Esipaista pohjaa 10 min 200-asteisen uunin alimmalla tasolla.

Valmista täyte paistamalla puhdistetut pilkotut sienet ja viipaloidut sipulit voissa pannulla, paista kunnes sienistä irtoava liemi on haihtunut, mausta suolalla ja pippurilla. Levitä esikypsytetylle pohjalle paistettu sieni-sipuliseos ja osa salvian lehdistä silputtuna. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja jaa viipaleet kahtia, asettele ne vuorotellen loppujen salvian lehtien kanssa piirakan päälle. Sekoita erikseen kermaan muna ja kaada piirakan päälle.

Jatka paistamista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

VINKKI: Voit käyttää salvian tilalla rosmariinia.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat