Videotarkistus pelasti ManUn – konkarivalmentaja Carlo Ancelotti nappasi punaisen kortin

Evertonin ja Manchester Unitedin välinen jalkapallon Englannin Valioliigan ottelu sai dramaattisen lopun.

Tilanne oli 1–1, kun Evertonin Dominic Calvert-Lewinin laukaus muutti suuntaa ja painui lisäajalla maaliin. Osuma kuitenkin hylättiin videotarkistuksen jälkeen, koska maalin edessä paitsiossa olleen Gylfi Sigurdssonin katsottiin vaikuttaneen peliin.

Päätös hermostutti kotijoukkue Evertonin kokeneen päävalmentajan Carlo Ancelottin, joka antoi erotuomari Chris Kavanaghin kuulla kunniansa. Lopputuloksena oli punainen kortti Ancelottille, ja ottelu päättyi 1–1.

Everton siirtyi kolmannella peliminuutilla johtoon osumalla, josta ManUn maalivahti David de Gea saa ottaa ison osan kontolleen. De Gea aikaili avauksensa kanssa ja laukoi pallon lopulta suoran päin Calvert-Lewiniä, josta se kimposi maaliin.

Manchesteriläisten vastaus nähtiin 31. peliminuutilla, kun Bruno Fernandesin laukaus yllätti helpohkosti Evertonin maalivahdin Jordan Pickfordin. Tammikuun lopussa ManUun siirtynyt Fernandes on tehnyt maalin kolmessa viime pelissään. Ottelun päätöshetkillä Pickford nappasi komean torjunnan.

– Mielestämme hän (Sigurdsson) ei vaikuttanut De Gean näkökenttään, Ancelotti sanoi BBC:lle viitaten hylättyyn maaliin.

Tottenham ja Wolverhampton mättivät maaleja

Sunnuntain toisessa liigapelissä Tottenham hävisi kotonaan Wolverhamptonille 2–3. Steven Bergwijn vei Tottenhamin irtopallosta johtoon 13. minuutilla. Matt Doherty tasoitti vajaan puolen tunnin kohdalla. Serge Aurier tykitti komeasti Tottenhamin johtoon avauspuoliajan lopussa.

Wolverhampton nousi tasoihin, kun Diogo Jota tasoitti maalin edestä 57. minuutilla. Raul Jimenez ratkaisi voiton laukomalla pallon kuljetuksensa ja harhautuksensa päätteeksi maaliin 73. minuutilla.

Wolverhampton nousi voitollaan sarjataulukossa Tottenhamin ohi kuudenneksi. Wolverhampton on tasapisteissä viidentenä olevan ManUn kanssa. Everton on sijalla 11.