Seurustelisitko ihmisen kanssa, jolla on sukupuolitauti? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Herpes on hyvin yleinen tauti. Mitä ajattelette genitaaliherpeksestä? Onko se täysin turn off, vai voisitteko kuvitella jatkavanne toiseen tutustumista taudista huolimatta? Seurustelisitko ihmisen kanssa, jolla on sukupuolitauti?" kysyy nimimerkki Herppis.

Näin naisraati vastasi

"Mielestäni ei ole mikään este, nykyään on kuitenkin ehkäisyjä, joilla voi varmistaa, ettei tauti tartu. Suosittelen kuitenkin olemaan avoin asiasta, jos alkaa lähentyä jonkun ihmisen kanssa; turha salailu voi olla isompi syy olla seurustelematta kuin herpes. Itse voisin seurustella henkilön kanssa, jolla on herpes, mutta ei tulisi harrastettua seksiä ilman kortsua."
– 19, parisuhteessa

"Kuten sanoit, herpes on hyvin yleinen tauti. Itselläni on huuliherpes ja olen aina pelännyt, että a) se leviää yläpäästä alapäähän b) tartutan sen kumppanilleni. Tähän mennessä tiedän ensimmäisen poikaystäväni saaneen minulta huuliherpeksen (vaikka suuri osa ihmisistähän kantaa virusta, vaikkei se koskaan puhkeaisikaan). Tuolloin, 15-vuotiaana, häpeilin asiaa, enkä kehdannut sanoa poikaystävälleni, kun herpes oli aktiivinen. Nyt nolottaa ja kaduttaa, etten kertonut. Seuraaville poikaystävilleni olen puhunut huuliherpeksestäni avoimesti, mikä on johtanut vain ja ainoastaan siihen, ettemme ole suudelleet tai antaneet toisillemme suuseksiä viruksen ollessa aktiivinen.

Uskoisin, että samaten kun genitaaliherpeksestä kertoo avoimesti ja välttelee seksiä viruksen ollessa aktiviinen, ei sen pitäisi olla ongelma parisuhteessa, joka perustuu muullekin kuin seksille. Uudelle tuttavuudelle kertoisin genitaaliherpeksestä siinä vaiheessa, kun sänkyhommat tuntuvat ajankohtaisilta. Ensimmäisillä treffeillä herpeksestä kertominen tuntuisi varmasti vaivaannuttavalta, ja tilanne itsessään saattaisi viedä halut tavata uudestaan.

Itse voisin seurustella ihmisen kanssa, jolla on sukupuolitauti – oli se sitten herpes tai HIV. Kun sitoudun, sitoudun ihmiseen, enkä hänen genitaalialueisiinsa."
– 26, parisuhteessa

"Minulla itselläni on sama, koska yksi ihminen valehteli olevansa puhdas."
– 39, sinkku

"Olen seurustellut ja mennyt hieman riskilläkin, koska naisen suuseksisuojaa ei käytetty. Mitään ei kuitenkaan tarttunut, kävin testeissä myöhemmin. Jos olisi tarttunut, varmasti sitä näin vanhempana ja viisaampana katuisi. Ei tauti kuitenkaan tuolloin haitannut. Toisaalta, jos haluaisi lapsia ja olisi siis niin sanotusti pakko 'laittaa paljaalla' jossain vaiheessa, asia varmasti mietityttäisi eri tavalla. Riippuuhan tämä myös taudista: osan voi hoitaa, osa on seurana loppuelämän."
– 33, avoliitossa

"Seurustelisin. Eivätköhän kaikki tuollaiset asiat ole järjestelykysymyksiä, jos se toinen on tyyppi, jonka kanssa haluaa olla."
– 33, parisuhteessa

Alla näet ensi viikon kysymyksen – nainen, miten sinä vastaisit siihen? Jos haluat ottaa osaa, kirjoita vastauksesi alle. Parhaat vastaukset pääsevät mukaan ensi viikon juttuun!

"Onko 69-seksiasento mukava?" kysyy nimimerkki Mietinvaan.

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Mitä itse haluaisit kysyä naisilta?

Tämä ominaisuus on poistunut käytöstä – pahoittelemme! Tsekkaa kuitenkin uusimmat lifestyle-artikkelit!

Lue myös:

    Uusimmat